Jakub Forgács Správy

Pijete kvalitnú vodu? V Bystrici si ju môžete dať bezplatne vyšetriť

Hygienici otvoria dvere Bystričanom. V tento deň nám bezplatne poradia i pomôžu!

Ilustračný obrázok k článku Pijete kvalitnú vodu? V Bystrici si ju môžete dať bezplatne vyšetriť
Zdroj: TASR

K osvetovým akciám Svetového dňa vody sa každoročne pripája aj Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Banskej Bystrici. Vo štvrtok 22. marca 2018 majú občania možnosť zdarma využiť konzultačné služby zamerané na kvalitu pitnej vody v okresoch Banská Bystrica a Brezno, dostanú odpovede na otázky o rozsahu, početnosti a kritériách kontroly kvality pitnej vody, o ochrane vodných zdrojov, zdravotnej bezpečnosti pitnej vody a jej význame pre zdravie ľudí.

"Obyvatelia Banskobystrického kraja môžu využiť aj bezplatné vyšetrenie vody z individuálnych súkromných vodných zdrojov v ukazovateľoch dusičnany a dusitany“, uviedla vedúca Oddelenia hygieny životného prostredia a zdravia banskobystric­kého RÚVZ.

Vzorku je potrebné odobrať v deň vyšetrenia (22. marca) do čistej, vypláchnutej plastovej fľaše v množstve nie viac ako pol litra a priniesť 22. marca od 8.00 do 14.00 hod. na Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici, Cesta k nemocnici 1 . V prípade záujmu o ďalšie informácie môžu občania kontaktovať MUDr. Kvetoslavu Koppovú na telefónnom čísle 048/4367 748, alebo mailom: koppova@vzbb.sk alebo Mgr. Miroslava Schwarza na t. č. 048/4367761 alebo e-mailom: schwarz@vzbb.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM