Michal Majer Rôzne

Piate vydanie sociálneho sprievodcu

Aktualizovaný sprievodca sociálnymi službami a dávkami sociálneho zabezpečenia - publikácia, ktorú vydalo mesto pod Urpínom, poskytuje užitočné informácie, je prehľadne spracovaná a ľahko čitateľná. Ide o piate vydanie sociálneho sprievodcu.

„Banskobystrická samospráva aj týmto spôsobom napĺňa status Mesta rodiny s cieľom poskytovať sociálnu starostlivosť tak, aby zodpovedala miestnym špecifikám a potrebám jednotlivcov,“ povedala tlačová tajomníčka mesta Martina Brisudová. Aktualizovaný sociálny sprievodca reaguje na zmeny v legislatíve a má potenciál byť univerzálnym pomocníkom pre všetky vekové kategórie. „Zelenú dáva koncepčným riešeniam rôznych životných situácií.“ Podľa slov Brisudovej môže ísť o prirodzené situácie ako narodenie dieťaťa alebo krízové, napríklad nezamestnanosť. Sprievodca je prioritne určený pre občana, ktorému by mal uľahčiť orientáciu „v spleti paragrafov a inštitúcií“, ktoré poskytujú sociálnu starostlivosť.

Ako povedal primátor Ivan Saktor, zámerom sprievodcu je pomôcť občanom a súčasne obhájiť status otvorenej samosprávy. „Vo všetkých našich zariadeniach poskytujúcich sociálne služby sa snažíme byť klientsky orientovaní a načúvajúci potrebám obyvateľov,“ dodal primátor. Záujemcovia nájdu sprievodcu na oficiálnej internetovej stránke mesta v sekcii Sociálne veci, Oddelenie služieb dlhodobej starostlivosti alebo v Klientskom centre banskobystrického magistrátu.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM