Jakub Forgács Samospráva

Petíciu proti zrušeniu Bakossky podpísalo 1 600 ľudí: TAKTO s ňou pochodili pred poslancami!

Bystričania stále bojujú o zachovanie dvoch základných škôl, ktoré sa mesto rozhodlo zrušiť. Poslancom mestského zastupiteľstva priniesli aj petíciu s 1 600 podpismi za zachovanie jednej z nich. Pozrite, ako s ňou pochodili!

Ilustračný obrázok k článku Petíciu proti zrušeniu Bakossky podpísalo 1 600 ľudí: TAKTO s ňou pochodili pred poslancami!
Zdroj: TASR

Sklamaní a nahnevaní odchádzali z utorkového rokovania mestského zastupiteľstva v Banskej Bystrici rodičia detí zo zrušených dvoch základných škôl (ZŠ). Dozvedeli sa totiž, že primátor Peter Gogola už podpísal uznesenie poslancov o vyradení ZŠ Jána Bakossa v centre mesta a ZŠ Hronskej v mestskej časti Šalková zo siete mestských škôl.

Obe školy zrušili mestskí poslanci ešte pred týždňom k 31. augustu 2014. Rodičia detí zo ZŠ Jána Bakossa priniesli na úrad aj petíciu proti zrušeniu školy, ktorú podpísalo 1 600 občanov. A ako s ňou napokon pochodili?

Poslanci prinesenú petíciu zobrali iba na vedomie a rodičom ešte na záver svojho rokovania umožnili vystúpiť. „Tri dni sme to rozdýchavali. To je totálna arogancia moci. Veď vy ste zrušili školu, ktorú navštevuje 400 detí – 250 je v štátnej škole a 150 detí v súkromnej škole,“ odznelo na zasadnutí zastupiteľstva v súvislosti so ZŠ Jána Bakossa.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM