Jakub Forgács Správy

Perinbaba sa vracia, Bystricu varujú: Až takéto sneženie u nás treba očakávať!

Hoci vonku to aktuálne vyzerá skôr na jar, lopaty ešte radšej neodkladajte. Meteorológovia pre okres Banská Bystrica totiž vydali výstrahu pred snežením. Bielej periny sa môžeme dočkať už onedlho!

Ilustračný obrázok k článku Perinbaba sa vracia, Bystricu varujú: Až takéto sneženie u nás treba očakávať!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Pripravte sa na ďalšie úradovanie Perinbaby. „V okrese Banská Bystrica sa miestami očakáva výskyt sneženia, pri ktorom spadne 15 – 25 cm nového snehu,“ uviedli meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu so slovami, že uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb).

Meteorológovia pre náš okres vydali výstrahu prvého stupňa pred snežením. Tá platí od stredajšieho poludnia do štvrtku, šiestej hodiny rannej.

Vo vyšších polohách má však snehu padnúť ešte viac. „V okrese Banská Bystrica sa očakáva v polohách nad 900 m miestami výskyt sneženia, pri ktorom spadne 25 – 50 cm nového snehu,“ píše sa ďalej na SHMÚ. Táto výstraha platí od stredy 3:00 hod. do štvrtku, šiestej hodiny rannej.

Náš okres však meteorológovia varujú aj pred dažďom. V okrese Banská Bystrica sa totiž miestami očakáva výskyt dažďa s úhrnom zrážok 30 – 50 mm. Výstraha pred dažďom platí od 10.2.2016 00:00 do 11.2.2016 00:00.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM