Jakub Forgács Správy

Pelotón cyklistov v uliciach Bystrice. Vodiči, vopred sa pripravte na obmedzenia!

Jubilejné cyklistické preteky Okolo Slovenska neobídu ani Banskú Bystricu. Na viacerých cestách v našom meste bude onedlho obmedzená alebo úplne vylúčená premávka. Kde a kedy s autom neprejdeme?

Ilustračný obrázok k článku Pelotón cyklistov v uliciach Bystrice. Vodiči, vopred sa pripravte na obmedzenia!
Zdroj: TASR

Tento rok sa bude konať 60. ročník medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska. „Polícia je v tejto súvislosti pripravená dohliadnuť na verejný poriadok, bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky aj v Banskobystrickom kraji. Polícia v týchto dňoch poskytne organizátorom cyklistických pretekov pomoc pri zabezpečovaní nerušeného priebehu pretekov po stanovených trasách,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová so slovami, že spolupracujú s cestným správnym orgánom pri zabezpečovaní výluky dopravy, jej regulácie, prípadne odklonu cestnej premávky.

Obmedzenia v Bystrici

„V dňoch 7. 6. 2016 až 9. 6. 2016 sa uskutoční prológ, 1. a 2. etapa medzinárodných cyklistických pretekov a z toho dôvodu bude v meste Banská Bystrica a na cestách v okrese Banská Bystrica obmedzená alebo úplne vylúčená cestná premávka,“ pokračovala hovorkyňa.

  • Dňa 7. 6. 2016 v čase od 20.00 do 21.00 hodiny bude obmedzená premávka v centre mesta Banská Bystrica na uliciach: Námestie SNP, Lazovná, Katovná a Horná Strieborná ulica.
  • Dňa 8. 6. 2016 v čase od 14.00 do 18.00 hodiny bude cestná premávka obmedzená alebo úplne vylúčená: v centre mesta Banská Bystrica: ulice Kapitulská, Švantnerová, Národná, Horná, Partizánska cesta a v priľahlých uliciach, na rýchlostnej ceste R1 (severný obchvat mesta Banská Bystrica) v smere jazdy Brezno – Zvolen, na ceste I/66 v meste Banská Bystrica, na ceste I/69 stará cesta v smere od Banskej Bystrice do Zvolena a na ceste II/591 v úseku od obce Dolná Mičiná až po svetelnú križovatku s ulicou Kapitulskou v meste Banská Bystrica.
  • Dňa 9. 6. 2016 v čase od 12.15 do 13.15 hodiny bude cestná premávka obmedzená alebo úplne vylúčená v centre mesta Banská Bystrica: ulica Horná, Partizánska cesta a v priľahlých uliciach, na ceste I/66 v úseku od predajni Peugeot až po hranicu s okresom Brezno a na Severnom obchvate mesta Banská Bystrica na výjazde do Majera.

Polícia týmto žiada všetkých vodičov, ktorí v týchto dňoch budú prechádzať uvedenými úsekmi, aby boli disciplinovaní a ohľaduplní, dbali na zvýšenú pozornosť a opatrnosť v cestnej premávke a strpeli dočasné obmedzenie na križovatkách.

Čítajte tiež:

Cyklistov čakajú jubilejné preteky okolo Slovenska. Pelotón bude štartovať pod Urpínom!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM