Monika Vengrínová Hokej

Pekný hokej so šťastnou koncovkou pre Poprad: Piaty Kamzíci porazili doma druhých Baranov

Napriek viacerým vylúčeniam na našej strane a faktu, že skóre otvorili na popradskom ľade hostia, Kamzíkom sa v zápase proti Banskej Bystrici darilo lepšie. Popradčania viedli 3:1 už od tridsiatej minúty a napriek odvolanému brankárovi v bystrickej bráne sa už na výsledku nič nezmenilo.

Ilustračný obrázok k článku Pekný hokej so šťastnou koncovkou pre Poprad: Piaty Kamzíci porazili doma druhých Baranov
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Už v 2. min mohol v dobrej šanci skórovať domáci Rapáč, bránku však minul. Oba tímy si vzápätí zahrali po presilovej hre, no brankári boli pozorní. V 11. min spálil Rapáč aj druhú veľkú šancu, keď zblízka neprekonal Košarišťana. Známe športové pravidlo nedáš – dostaneš platilo na 100%, keď vzápätí Kostúra prestrelil Matoušek a poslal hostí do vedenia. Podtatranci sa nezlomili a dokázali vyrovnať, keď sa do tretice šťastena usmiala na Richarda Rapáča – 1:1.

Prostredná časť patrila domácim. V 25. min presilovú hru režíroval kapitán Popradu Arne Kroták, ktorému krížny pas do streleckej pozície vrátil Kasík a Poprad šiel do vedenia. Keď sa zápas lámal do druhej polovice, unikol Hvila a spoza obrancu strelou medzi betóny nachytal brankára Košarišťana.

Bystričania chceli niečo s výsledkom urobiť, v tretej časti si však nedokázali vytvoriť súvislejší tlak. Ak už aj mali gólovú príležitosť, nepriestrelný bol popradský gólman Kostúr, ktorý zlikvidoval aj Kafkovu „tutovku“. Na opačnej strane mohol rozhodnúť Sýkora, Kroták, či Hvila, ale gól nepadol a do posledných minút hostia išli aspoň s teoretickou šancou na zvrat. Banskej Bystrici nepomohla už ani hra bez brankára a spod Tatier si žiadne body neodviezla.

Vladimír Turan, asistent trénera Popradu: „Na kvalitného súpera sme sa dobre pripravili, ale našu hru poznačili vylúčenia. Hokej bol miestami dosť rozháraný, najlepší hráči boli vyťažovaní viac ako ostatní a v koncovke nám chýbali sily.“

Miroslav Chudý, tréner B. Bystrice: „Najlepšia bola z nášho pohľadu prvá tretina. Od druhej tretiny sme si už nevytvárali veľa šancí. Snažili sme sa s výsledkom niečo urobiť, ale Poprad nás držal na dištanc. Chýbala nám kvalita najmä v presilových hrách.“

HK Poprad – HC'05 Banská Bystrica 3:1 (1:1, 2:0, 0:0)

Góly: 17. Rapáč (Brejčák, Štals), 25. Kroták (Kasík), 30. Hvila (Štals, Rapáč) – 12. Matoušek (Zigo).
Rozhodovali: Lauff, Novák – Korba, Rovenský,
vylúčení: 8:7,
presilovky: 1:0,
1725 divákov

Poprad-Banská Bystrica 25.1.2015
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM