Jakub Forgács Správy

Pekelné horúčavy v Bystrici: Teploty budú atakovať 37 °C!

Vysoké teploty nás čakajú dnes a nepoľavia ani v nasledujúce dni, práve naopak. Zajtra udrú trópy v plnej sile. Teplota môže dosiahnuť aj 37 °C. Meteorológovia varujú!

Ilustračný obrázok k článku Pekelné horúčavy v Bystrici: Teploty budú atakovať 37 °C!
Zdroj: TASR

Dnes od 11.00 do 19:00 trvá výstraha 1. stupňa pred vysokými teplotami. Vydal ju Slovenský hydrometeorologický ústav. Miestami sa môže ortuť teplomera vyšplhať na 30 až 33 stupňov.

V utorok sa zapotíme

Zajtra platí výstraha v tom istom čase tiež, tentoraz ale až 2. stupňa. V okrese Banská Bystrica sa očakáva miestami dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 32 – 37 °C. A to už je teda poriadne horúco, hlavne pokiaľ sa nemôžete schladiť niekde pri vode. „Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká," varuje SHMÚ.

Streda nebude iná

Výstrahu 2. stupňa pred vysokými teplotami vydal SHMÚ aj na stredu, a to od obeda do 19.00. Očakáva sa teplota 33 – 36 stupňov. „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ varujú meteorológovi­a SHMÚ.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM