Michal Majer Iné športy

Pavol Hurajt: "Ešte týždeň oddychu a začnem prípravu na novú sezónu"

Riaditeľ Národného športového centra (NŠC) Miroslav Skorka prijal v pondelok úspešného olympionika, bronzového biatlonistu z tohtoročných ZOH vo Vancouvri z pretekov s hromadným štartom na 15 km Pavla Hurajta a jeho trénera Juraja Sanitru.

„Len mesiac pred olympijskými hrami Pavol Hurajt spolu s Anastasiou Kuzminovou prestúpili z NŠC do Klubu biatlonu Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica. Považovali sme preto za povinnosť poďakovať sa vedeniu NŠC, lebo celá letná príprava bola organizovaná z prostriedkov NŠC,“ vysvetlil dôvod návštevy hlavného mesta Bratislavy tréner a súčasne aj prezident Slovenského zväzu biatlonu (SZB) J. Sanitra.

Pavol Hurajt si momentálne užíva zaslúžené dni odpočinku. „Po návrate z posledného podujatia sezóny na Kamčatke som bez akéhokoľvek tréningu,“ povedal P. Hurajt a dodal: „Ani na pušku som sa ešte nepozrel. Je stále zabalená tak ako prešla colnou a policajnou kontrolu. Už ale cítim nutkanie niečo robiť. Oddych, spojený s určitými spoločenskými povinnosťami, si dám ešte týždeň a potom začnem prípravu na novú sezónu.“ Hurajt uvažuje zúčastniť sa na ME v letnom biatlone na kolieskových lyžiach v Osrblí i na MS v tomto odvetví letného biatlonu v Bulharsku. „Celú prípravu však zameriam tak, aby vyvrcholila na MS v biatlone v marci 2011 v Chanty-Mansijsku.“

Predbežne situácia vyzerá tak, že trojlístok Sanitra – Hurajt – Kuzminová by mal naďalej spolupracovať. „Mojou hlavnou motiváciou je spolupráca s Pavlom a Nasťou, nechcel by som ich sklamať. Dobre, ľudsky si rozumieme, vzájomne sa tolerujeme. Máme aj konkrétne dohody, ako by sme chceli v spolupráci pokračovať. Verejnosť a spoločnosť naše úspechy prijali pozitívne. Ale niektorí ľudia v biatlonovom hnutí sú neprajní a môže sa stať, že budem nútený túto spoluprácu ukončiť,“ uviedol J. Sanitra. V sobotu 22. mája bude Valné zhromaždenie SZB v Banskej Bystrici voliť nového prezidenta. „Je to o ľuďoch, či chcú moje služby, aby som biatlonu pomohol, alebo nechcú,“ dodal Sanitra. V hnutí sa hovorí o tom, že na funkciu prezidenta SZB kandiduje aj trojica Ján Hyža, Radovan Šimočko a Tomáš Fusko.

Zdroj: TASR Foto: webnoviny.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM