Michal Majer Rôzne

PARK SNOW Donovaly zavalil sneh, začína sezóna!

Prvým strediskom v okolí Banskej Bystrice, kde si budú môcť priaznivci lyžovania vychutnať zasnežené svahy, bude PARK SNOW Donovaly. Intenzívne sneženie z posledných dní urýchlilo otvorenie sezóny a tá tak začne v predstihu už tento piatok. Počas prv

„V piatok otvoríme prvé dve zjazdovky na Záhradišti – Lomenú Pomu a zjazdovku pri približovacom vleku. Tento víkend to budú jediné otvorené trate, otvorenie ďalších bude závisieť od vývoja počasia,“ hovorí Miroslav Dobrota, marketingový manažér PARK SNOW Donovaly. V súčasnosti je na zjazdovkách okolo 40 centimetrov snehu a je predpoklad, že sneženie očakávané v stredu v noci môže podmienky na lyžovanie ešte vylepšiť.

Otázka, ktorá trápi lyžiarov veľmi často, je termín otvorenia Novej Hole. Sezóna sa tam totiž začína vždy o niečo neskôr, keďže zasneženie zjazdoviek trvá dlhšie ako na Záhradišti a významnú úlohu zohráva aj množstvo prírodného snehu. „Novú Hoľu zvykneme otvárať každý rok okolo Vianoc. V súčasnosti vyzerá situácia veľmi sľubne, ale presný čas jej otvorenia si zatiaľ netrúfam odhadnúť,“ vysvetľuje Dobrota.

Dnešný deň premenil PARK SNOW Donovaly na rozprávkovú krajinku. Jasné počasie v kombinácii s čerstvo napadaným snehom vytváralo obrázky, ktoré sú pre toto stredisko typické skôr v strede sezóny. Prinášame vám ich vo fotogalérii.

zdroj foto: PARK SNOW Donovaly

Park snow Donovaly
19
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM