Michal Majer Rôzne

Park pod pamätníkom obsadia historické armády

Počas piatku a soboty bude park pod Múzeom SNP obsadený armádami Československa, Nemecka, USA a ZSSR. Klub vojenskej histórie Golian Banská Bystrica totiž pripravil akciu pod názvom Military day, ktorou sa snaží priblížiť život vojakov v dobových táb

Akcia je určená prioritne pre deti a mládež a je spoluorganizovaná Mestom Banská Bystrica a Parkom kultúry a oddychu. Štyri armády vybudujú dobové vojenské tábory, v ktorých návštevníkom sprostredkujú ukážky života, výstroje a výzbroje, každodenných predmetov osobnej potreby či vojenských doplnkov. Návštevníci si budú môcť takisto prezrieť 15 kusov dobovej motorovej techniky. Jednotlivé armády vybudujú okrem vojenských stanov poľné lazarety, autodielne, kuchyňu alebo cvičisko. Členovia historických bojových zoskupení zo Slovenska a Českej republiky sú odborníkmi na armády, ktoré zastupujú a bude možné opýtať sa ich na akúkoľvek otázku.

Návštevníkom bude umožnené fotografovanie, jazda na vojenských vozidlách, dokonca aj streľba slepými nábojmi na dočasnej strelnici. Súčasťou akcie bude tiež kolóna dobových vozidiel používaných v 2. svetovej vojne, ktorá v piatok a sobotu o 11:00 prejde Námestím SNP. Military day začne v piatok 18.6. o 11:00 a potrvá až do ôsmej večer. V sobotu budete môcť tábory navštíviť od 8:00 do 12:00.

mm Foto: berkeley.edu

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM