Jakub Forgács Rôzne

Pacienti v Rooseveltke už odvolili: Niektorých navštívili aj s prenosnou urnou

Pacienti, ktorí sú hospitalizovaní v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici, už odvolili. Členovia okrskovej volebnej komisie prišli s urnou aj priamo k lôžkam.

Ilustračný obrázok k článku Pacienti v Rooseveltke už odvolili: Niektorých navštívili aj s prenosnou urnou
Zdroj: TASR

Podľa vedúceho organizačno-legislatívneho oddelenia Mestského úradu v Banskej Bystrici Petra Jakubca, predbežný záujem zúčastniť sa aj napriek pobytu v nemocnici na eurovoľbách mali asi desiati pacienti. Od 10:00 do 12:00 mohli voliť v zasadačke na 10. poschodí v lôžkovej časti nemocnice.

Napokon na voličské preukazy volili iba traja pacienti. K dvom museli prísť členovia okrskovej volebnej komisie s prenosnou urnou priamo k lôžkam.

V obvode Banská Bystrica, ktorý zahŕňa celý Banskobystrický okres, je 132 okrskov, z toho priamo v meste je ich 80. „Mesto vydalo 746 voličských preukazov,“ konštatoval Peter Jakubec.

„Voľby sú pokojné a prebiehajú bez problémov. Všetky volebné miestnosti sa otvorili o 7.00 h, doteraz sme nezaznamenali žiadne problémy, ani narušenia volieb,“ reagovala zapisovateľka obvodnej volebnej komisie Dagmar Albertová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM