Jakub Forgács Rôzne

Pacienti oznámkovali špitále: Vieme, ako dopadli nemocničné zariadenia v Bystrici

V rámci prieskumu súkromnej zdravotnej poisťovne Dôvera, ktorá ho realizovala medzi svojimi poistencami, známkovali pacienti nemocnice ako v škole, známkami od jedna do päť. Ako dopadli v tomto hodnotení bystrické nemocnice?

Ilustračný obrázok k článku Pacienti oznámkovali špitále: Vieme, ako dopadli nemocničné zariadenia v Bystrici
Zdroj: Dnes24.sk

Dotazníky k prieskumu vrátilo 3500 ľudí. Nemocnice za služby a zdravotnú starostlivosť dostali tento rok priemernú známku 1,7, vlani to bolo 1,6. Pohoršili si fakultné, všeobecné aj špecializované nemocnice.

Najlepšie v očiach pacientov skončili Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok, Mammacentrum sv. Agáty ProCare v Banskej Bystrici, Nemocnica sv. Michala v Bratislave i Detské kardiocentrum NÚSCH Bratislava. Najhoršie v hodnotení obstáli Univerzitná nemocnica Bratislava, Nemocnica s poliklinikou Ilava, Nemocnica Snina a Psychiatrická nemocnica Philippa Pinela v Pezinku.

V prieskume boli hodnotené aj bystrické nemocničné zariadenia. Banskobystrická Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D. Roosevelta získala z trinástich hodnotených až deviate miesto a smutný smajlík. Ten znamená spokojnosť pacientov na menej ako 83%. Z 13 hodnotených Špecializovaných nemocníc si usmiateho smajlíka, a teda hodnotenie nad 90%, odniesol Stredoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb. V kategórii skončil na siedmom mieste.

V kategórii Ostatné nemocnice, kde bolo celkovo hodnotených 24 zariadení, najlepšie dopadlo už spomínané Mammacentrum sv. Agáty ProCare v Banskej Bystrici. Pridelený má usmiaty smajlík, čo znamená, že pacienti tu boli spokojní na viac ako 90%. Výborne dopadol aj banskobystrický Inštitút nukleárnej a molekulárnej medicíny, ktorý skončil na piatom mieste s rovnako usmiatym smajlíkom.

V prieskume pacienti posudzovali správanie sa lekárov a sestier, úroveň ubytovania, stravy aj upratovania na oddeleniach a vyjadrovali tiež svoju spokojnosť so zdravotnou starostlivosťou. Zariadenia, z ktorých sa vrátilo veľmi málo dotazníkov, neboli hodnotené.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM