Jakub Forgács Správy

Otvorenie novej cyklotrasy prilákalo desiatky ľudí. Bystričanom sa cez list prihovoril aj Sagan

Nadšenci jazdy na dvoch kolesách si v Bystrici prišli na svoje. Dočkali sa slávnostného otvorenia cyklistickej sezóny. Cestou do Španej Doliny šliapli do pedálov, no našli sa však aj takí, ktorí sa dokonca vybrali peši!

Ilustračný obrázok k článku Otvorenie novej cyklotrasy prilákalo desiatky ľudí. Bystričanom sa cez list prihovoril aj Sagan
Zdroj: TASR

Desiatky turistov a cykloturistov sa zišli na otvorení druhej sezóny Barborskej cesty a cyklotrasy v Banskej Bystrici, kde sa turistická cesta začína. Hoci avizovaný slovenský cyklista Peter Sagan napokon neprišiel, všetkých priaznivcov turistiky a cykloturistiky pozdravil z českého mesta Teplice prostredníctvom listu, ktorý účastníkom prečítali.

Ako v ňom Sagan uviedol, pre začatú cyklistickú sezónu nemohol osobne prísť, keďže ho čakali druhé tohtoročné preteky v cyklokrose.

„S Barborskou cestou som sa oboznámil zatiaľ iba prostredníctvom propagačných materiálov. Musím povedať, že trasa, ktorá prechádza krásnou prírodou, cez historické banícke mestá a obce má veľký význam pre domácich i zahraničných turistov, cykloturistov, ale hlavne pre mladú generáciu. V rámci môjho profesionálneho života cyklistu prechádzam mnohými krajinami a myslím si, že Slovensko v ničom nezaostáva, dokonca v mnohom ich aj predstihuje,“ napísal Sagan.

Slávnostné otvorenie sezóny pokračovalo v Španej Doline, kde je prvá zo zastávok Barborskej cesty. Ako uviedol autor projektu Juraj Slašťan, najzdatnejší cyklisti prešli zhruba 13-kilometrovú trasu od banskobystrického Barbakanu do starobylej baníckej obce za hodinku. Prvá partia peších sa tam objavila asi za 2,5 hodiny. Celkovo v krásnom slnečnom počasí vyrazilo na trasu okolo 60 ľudí.

Podľa Slašťana sa popoludní počet návštevníkov a ich priaznivcov v Španej Doline ešte zdvojnásobil. Podával sa guláš, pivo i banícka pálenka. Otvorenie označil za úspešné.

Čítajte tiež:

S novým mesiacom nuda v Bystrici nehrozí. Prehľad TOP 10 májových podujatí

Bystrické podniky otvorili letné terasy. Hitom sezóny špargľové špeciality aj cviklová limonáda!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM