Marcel Páleš Samospráva

Otázniky pred mestským zasadnutím: Končí bystrický Park kultúry a oddychu?

Kontaktovali ste nás vo veci údajného zrušenia mestskej organizácie Parku kultúry a oddychu (PKO) v Banskej Bystrici. Oslovili sme hovorkyňu primátora mesta a zistili viac. Rušiť sa nebude, ale...

Ilustračný obrázok k článku Otázniky pred mestským zasadnutím: Končí bystrický Park kultúry a oddychu?
Zdroj: Dnes24.sk

„Nejedná sa o zrušenie, ale transformáciu tejto organizácie v zmysle zefektívnenia jej činnosti,“ uviedla pre Bystricu 24 na pravú mieru hovorkyňa primátora Banskej Bystrice Martina Kanisová.

11. júna sa bude rozhodovať

Podľa slov Kanisovej odporučila Komisia MsZ pre kultúru, mestskú kroniku, informatiku a ZPOZ predložiť na zasadnutie MsZ, ktoré sa bude konať 11. júna 2013, návrh na začlenenie mestskej príspevkovej organizácie Park kultúry a oddychu do organizačnej štruktúry Mestského úradu v Banskej Bystrici k 1. januáru 2014.

Cieľom by pritom bolo zachovanie značky PARK KULTÚRY A ODDYCHU aj pri začlenení organizácie PKO do organizačnej štruktúry MsÚ v Banskej Bystrici a systematicky sa venovať financovaniu kultúry v meste Banská Bystrica.

Ako došlo k návrhu začlenenia…

„Materiál, ktorý bude predložený na zasadnutí MsZ, vznikol na základe podnetu poslancov začleniť PKO ako samostatný odbor pod organizáciu Správa športových a telovýchovných zariadení,“ vysvetlila Kanisová. Odborný útvar na základe toho vypracoval materiál, kde deklaroval neopodstatnenosť zlúčenia týchto dvoch organizácií. Ako základný dôvod uviedol rozdielne zameranie a predmet činnosti týchto organizácii.

Ako ďalej povedala Kanisová, s daným konštatovaním sa stotožnili aj členovia Komisie kultúry, informatiky, mestskej kroniky a ZPOZ. Následne zo zasadnutia MsR vzišlo uznesenie na dopracovanie materiálu o podrobnejšiu ekonomickú analýzu, z čoho vznikol návrh začleniť PKO do organizačnej štruktúry Mestského úradu ako najefektívnejšie riešenie z pohľadu šetrenia finančných prostriedkov, z hľadiska koordinácie kultúrnych podujatí mesta a lepšej kooperácie PKO s MsÚ.

Celá vec sa zrejme pohne až po rokovaní Mestského zastupiteľstva.

Foto: ilustračné, PKObb

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM