Aktualizované Hokej

Ostré slová z fanklubu baranov. Chce bojkotovať 7. zápas aj prípadné oslavy

Po domácej prehre baranov sa bystrický fanklub rozhodol vyhlásiť bojkot. Prečítajte si celé stanovisko aj s reakciou na incident po zápase.

Ilustračný obrázok k článku Ostré slová z fanklubu baranov. Chce bojkotovať 7. zápas aj prípadné oslavy
10
Galéria
Zdroj: TASR

Fanklub Ultras Iskra vydal po domácej prehre baranov v šiestom finálovom zápase vyhlásenie na svojej facebookovej stránke. Píše sa v ňom nielen o bojkote, ale aj o incidente, ktorý sa odohral po zápase v útrobách štadióna. Prečítajte si ho v plnom znení!

Bojkot

„Po dnešných udalostiach Ultras Iskra na hokeji zatiaľ končí. Každý fanúšik Iskry musí uznať, že finálová séria sa od stavu 3:0 vyvíjala veľmi čudne. Bez ohľadu na to, ako séria dopadne, takto hazardovať s menom klubu a mesta musí mať svoje následky. Preto Ultras Iskra vyhlasuje bojkot! Či doma, či von! Nikdy sme si nemysleli, že k takémuto kroku sa budeme musieť uchýliť, ale aby meno nášho klubu a mesta Banská Bystrica bolo teraz každému na Slovensku na smiech vďaka "výkonom“ „hráčov“ nie je mysliteľné," uvádza sa v nedeľnom vyhlásení na facebookovej stránke Ultras Iskra.

„Ultras Iskra tu bolo od vzniku tohoto klubu. Podporovali sme Iskru vždy a všade. Nie vždy to bolo ideálne. Ale napriek tomu sme na tej sk******j tribúne stáli a fandili vždy! Teraz je to ale úplne iná situácia. Aby profesionálny tím prestal hrať v priebehu dvoch dní vo finále? Aby klub, nabitý kvalitou presahujúcou každý iný tím v lige, takto doslova do****l finálovú sériu? To nie! My sme Iskra! Za Iskru sa hrá srdcom! Tak nech si to láskavo uvedomí každý jeden hráč čo hrá za náš klub,“ píše sa ďalej na stránke.

„Čo sa týka incidentu v útrobách štadióna, k tomu len toľko, neverte mediálnym sr****m. Išli sme tam chalani z tvrdého jadra a jediný náš cieľ bol hráčom čo reprezentujú náš klub a naše mesto ozrejmiť že za Iskru a za Bystricu sa musí hrať na 100%! My sme tam nechceli vyvolať žiadny konflikt. Nechceli sme napadnúť ani trenčianskych hráčov, ani našich hráčov ani nikoho iného. Chceli sme naozaj len ukázať v našej kabíne, že Ultras Iskra chce od každého kto oblieka bystrický dres, aby si uvedomil, že ten dres je to najsvätejšie čo existuje. Samozrejme, že lietali päste a facky, ale to nebol náš cieľ. Bolo to len vyústenie situácie,“ vysvetľuje fanklub na stránke.

"Aj keď sa náhodou stane to, že posledný zápas vyhráme, oslavy bojkotujeme. Nenahovárame nikoho aby nevycestoval do Trenčína alebo nešiel na prípadné oslavy. Ale Ultras Iskra sa na tomto zúčastňovať nebude,"píše sa na záver vo vyjadrení fanklubu.

Klub sa vyjadrí

„Momentálne nie sme schopní sadnúť si k tomu, lebo nemáme čas. Máme povinnosti, vychystať hráčov do Trenčína. Keď na to príde ten správny čas, tak sa vyjadríme,“ uviedol pre spravodajský portál Bystrica 24 marketingový a obchodný manažér klubu Atila Béreš.

Podľa našich informácií sa s vyjadrením fanklubu nestotožňujú všetci členovia Ultras Iskra a niektorí sa napriek bojkotu na výjazd do Trenčína chystajú.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z domáceho zápasu baranov, v ktorom prehrali a Trenčanom sa tak podarilo vyrovnať finálovú sériu!

V OBRAZOCH: Prehra baranov na bystrickom ľade, rozhodne sa v 7. zápase
10
Galéria
Zdroj: TASR

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM