Jakub Forgács Správy

Ostré slová Mariana Kotlebu o vlajke: Reakcia na seba nenechala dlho čakať!

Ostré vyjadrenia banskobystrického župana neunikli ani Európskej komisii. Marian Kotleba napríklad vlajku EÚ nazval modrou handrou. Reakcia na seba nenechala dlho čakať!

Ilustračný obrázok k článku Ostré slová Mariana Kotlebu o vlajke: Reakcia na seba nenechala dlho čakať!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Európska komisia pri viacerých príležitostiach poukázala na nebezpečenstvo nárastu populizmu, xenofóbie a podnecovania protieurópskych nálad,“ uviedol vedúci tlačového a politického oddelenia Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku Andrej Králik v reakcii na vyjadrenia banskobystrického župana o Európskej únii a jej vlajke.

Kotleba vlajku v sobotu počas osláv 75. výročia vzniku Slovenskej republiky z roku 1939 nazval „okupačnou modrou handrou“ a oznámil, že ju dal odstrániť z výzdoby na úrade. „Ani Hitler si nedovoľoval to, čo dnes Európska únia. Nemecká vlajka viala len na veľvyslanectve Nemecka v Bratislave a na žiadnych iných úradoch v krajine. Preto sme obnovili vlajkovú výzdobu na Úrade Banskobystrického samosprávneho kraja a odstránili sme okupačnú európsku vlajku a nahradili ju slovenskou,“ povedal Kotleba.

Komisia vo svojej reakcii upozornila, že bude aj naďalej stáť v prvej línii tých, ktorí podporujú základné európske práva, slobody a hodnoty. „Pred májovými voľbami do Európskeho parlamentu by sa demokratické politické sily v členských štátoch mali spojiť v záujme európskeho projektu a hodnôt, na ktorých je spoločenstvo európskych štátov založené. Európska únia je demokratickým projektom s cieľom predchádzať extrémizmu, ktorý v minulosti viedol k hrôzam vojnových konfliktov a utrpeniu miliónov ľudí,“ dodal Králik.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM