Jakub Forgács Hokej

Országh pomôže reprezentácii. Výkonný výbor SZĽH preložil 3 februárové kolá

Skvelá správa pre fanúšikov hokeja. Vedenie klubu HC'05 iClinic Banská Bystrica uvoľníhlavného trénera Vladimíra Országha pre potreby reprezentácie.

Ilustračný obrázok k článku Országh pomôže reprezentácii. Výkonný výbor SZĽH preložil 3 februárové kolá
4
Galéria
Zdroj: TASR

Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) schválil vo štvrtok na svojom mimoriadnom zasadnutí preloženie troch februárových kôl Tipsport Ligy. Vedenie klubu HC'05 iClinic Banská Bystrica na základe tohto rozhodnutia uvoľní svojho hlavného trénera Vladimíra Országha pre potreby reprezentácie.

Riadiaca organizácia najvyššej súťaže Pro-Hokej najskôr rozhodla vo štvrtok 18. januára, že TL bude aj počas ZOH pokračovať podľa pôvodného plánu. „Keďže sa rozhodlo, že sedem zápasov ligy sa počas olympiády nebude prekladať, nemohli sme si dovoliť pustiť na olympiádu nášho trénera,“ povedal vtedy prezident Banskej Bystrice Juraj Koval. Prezident SZĽH následne obvolal všetky kluby a získal od nich súhlas na to, že niektoré kolá počas ZOH preložia. „Pro-Hokej sa uzniesol na tom, že tri kolá počas olympijského turnaja presunieme. Ide o 47. kolo, ktoré sa presunie na 30. januára, 48. kolo sa odohrá 28. februára a 49. kolo 6. marca. Toto je výsledok spoločného riešenia, ktoré umožní reprezentácii dosiahnuť také plány, aké si predstavuje,“ uviedol šéf Pro-Hokeja Richard Lintner na štvrtkovom brífingu v Bratislave.

Výkonný výbor sa zaoberal aj pripomienkou prezidenta SZĽH Martina Kohúta, ktorý využil svoje právo vetovať rozhodnutie Výkonného Výboru SZĽH o zmene prestupového poriadku. Ten presunul dátum ukončenia prestupového termínu pre súťaž Extraligy seniorov v sezóne 2017/2018 na polnoc 1.3.2018. Prvý muž slovenského hokeja s týmto rozhodnutím nesúhlasil. „Po dohode VV sme prišli k názoru, že všetky prestupové termíny zostávajú v pôvodnej platnosti tak, ako boli prijaté na kongrese. Končí sa teda 31. januára 2018,“ oznámil Kohút.

Súčasťou realizačného tímu pod piatimi kruhmi tak napokon predsa len bude aj Vladimír Országh. „Objavili sa správy, že sme chceli odložiť štyri kolá, ale to boli len dezinformácie. S týmto riešením sme spokojní, aj keď nie je ideálne. Neúčasť Országha vyriešime na 99 percent tak, ako sme pôvodne oznámili,“ povedal riaditeľ klubu Banskej Bystrice Michal Longauer. Striedačku „baranov“ počas Országhovej neprítomnosti povedú Rastislav Paľov, Michal Handzuš a Norbert Javorčík.

V OBRAZOCH: Vladimír Országh
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM