Jakub Forgács Hokej

Országh o prehre po predĺžení v Martine: Mali sme výrazný tlak, no žiaľ bez gólového efektu

Až tri z piatich zápasov slovenskej najvyššej hokejovej súťaže muselo v utorok rozhodnúť predĺženie. Bystričania dopadli v Martine rovnako, nanešťastie pre nás, prehrali 2:1.

Ilustračný obrázok k článku Országh o prehre po predĺžení v Martine: Mali sme výrazný tlak, no žiaľ bez gólového efektu
Zdroj: Webnoviny.sk

Prvá tretina patrila Baranom

Od úvodného buly boli hostia lepším mužstvom a takmer celá tretina sa odohrala pred Šúrekovou bránkou. „Barani“ domácich prekorčuľovali a utvorili si niekoľko sľubných príležitostí. Na Šúrekovi však postupne stroskotali Kadura, Lamper i Kafka a v presilovke potom aj Meland. Domáci boli napokon radi, že do prvej prestávky neinkasovali.

Vedenia sa ujali domáci

Aj začiatok druhej tretiny patril hosťom. Šance Whita i Heizera sa neskončili gólom, čo „baranov“ v ďalšom priebehu zápasu mrzelo, lebo postupne sa k slovu dostávali domáci. V 28. min v presilovke sa puk z Themárovej hokejky oprel o hornú žŕdku Kalembovej bránky. „Kosačky“ zlepšili pohyb a vyrovnali hru.

Pri Novotného strele v 34. min mal Kalemba veľkú dávku šťastia. O minútu sa potom Kalemba vyznamenal pri strelách Themára i Važana. V 38. min sa skončilo čakanie na prvý gól. Murček spätnou prihrávkou našiel Smreka, ktorý vo svojom treťom zápase po návrate na súťažný ľad skóroval – 1:0.

Rozhodol gól v nadstavenom čase

V čase, keď „kosačky“ kontrolovali priebeh zápasu, hostia z ničoho nič udreli. Matúš Chovan z veľkého uhla nachytal Šúreka na hruškách – 1:1. O minútu potom korčuľoval Markovič sám na bránku hostí, no svoj blafák nedotiahol do gólového efektu. V 58. min mal rozhodnutie na svojej hokejke Chovan, ale dvakrát po sebe netrafil odkrytú časť bránky.

V záverečnej minúte si utvorili hostia veľký tlak, ale Šúrek svojimi zákrokmi poslal zápas do predlženia. V nadstavenom čase rozhodol v presilovke Pokrivčák o víťazstve Martina.

Hlasy po zápase

Daniel Babka (tréner Martina): „Po štyroch prehrách v rade sme už konečne potrebovali bodovať. Narazili sme však na mimoriadne húževnatého súpera. V prvej tretine sme sa dostali pod tlak, podržal nás však brankár Šúrek. V druhej tretine sme zlepšili pohyb, išli sme do vedenia. Potom sme hrali trpezlivo. Súper však po vyrovnávajúcom góle výrazne pridal. Na konci zápasu sme ustáli jeho tlak a v predĺžení sa nám podarilo rozhodnúť duel.“

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): „Do stretnutia sme vstúpili veľmi dobre. Mali sme výrazný tlak, no žiaľ bez gólového efektu. V druhej tretine sme poľavili v koncentrácií a dovolili sme domácim dostať sa do zápasu. V závere tretej tretiny sme mali dve-tri vyložené šance, ale tie sme nepremenili a v predĺžení nás súper potrestal. Získali sme bod, ale vzhľadom na našu hru sa nám jeho zisk máli.“

MHC Mountfield Martin – HC‘05 Banská Bystrica 2:1 po predĺžení (0:0, 1:0, 1:1 – 1:0)

  • Góly: 38. Smrek (Murček, Zlocha ml.), 63. Pokrivčák (Markovič) – 45. Matúš Chovan (Bambúch, Heizer)
  • Vylúčení: 4:4 na 2 min
  • Presilovky: 1:0
  • Oslabenia: 0:0
  • Rozhodovali: D. Konc – Gajan, Snášel
  • 2000 divákov
  • Zostava Martina: Šúrek – A. Novotný, I. Ďatelinka, Matejka, Tupý, Smrek, Brcko – J. Cíger, Markovič, Fujerík – A. Themár, Galamboš, Važan – Dírer, Zlocha ml., Pokrivčák – J. Perniš, Murček, Jurášek
  • Zostava Banskej Bystrice: Kalemba – Saracino, Meland, Jimmy Martin, Bambúch, Rosandič, Zošiak, Predajniansky – Kafka, White, Handlovský – Lamper, Heizer, Matúš Chovan – R. Macík, M. Hudec, Kadura – Dolník, D. Hegyi, Žilka

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM