Marcel Páleš Hokej

Országh na chvíľu vymení Baranov za reprezentáciu SR: Vyskúša si post asistenta trénera

Slovenská hokejová reprezentácia vstúpi do novej sezóny už tradične na Nemeckom pohári v Mníchove. Tréner bystrických Baranov si na chvíľu oddýchne od svojich zverencov a bude asistovať Vladimírovi Vůjtekovi.

Ilustračný obrázok k článku Országh na chvíľu vymení Baranov za reprezentáciu SR: Vyskúša si post asistenta trénera
Zdroj: Webnoviny.sk

Slováci nastúpia v Mníchove postupne proti výberom USA, Nemecka a Švajčiarska, pričom tréner Vladimír Vůjtek nominoval 24 hráčov – dvaja brankári, osem obrancov a 14 útočníkov. Jediným nováčikom v mužstve je Tomáš Sýkora z HK Poprad, dva reprezentačné štarty má Dávid Skokan z pražskej Slavie. Najskúsenejším mužom výberu je obranca Tomáš Starosta so 126 reprezentačnými zápismi.

Premiéra na reprezentačnej lavičke

Slováci nastúpia v Mníchove od piatka 8. novembra do nedele 10. novembra postupne proti výberom USA (16.30), Nemecka (16.15) a Švajčiarska (13.15). V pozícii asistenta absolvuje premiéru na reprezentačnej lavičke Vladimír Országh. Novým mužom v realizačnom tíme je lekár Vladimír Lupták.

„Na Nemecký pohár sme chceli zobrať najlepší európsky výber, ale opäť nám to prekazili zranenia. Chýbať nám budú najmä obrancovia Graňák s Barankom, ktorí sa doliečujú. Zranil sa aj center Ölvecký, po vyliečení nás zasa Mário Bližňák požiadal, aby sa mohol v pokoji ešte pripravovať a nabrať stratenú fyzickú kondíciu,“ informoval tréner Vladimír Vůjtek.

Vrcholom budú zimné olympijské

Nemecký pohár je pre slovenský tím prvou medzinárodnou akciou v sezóne 2013/2014, ktorej vrcholom budú zimné olympijské hry v Soči a majstrovstvá sveta v Bielorusku. Pred Vianocami reprezentačné mužstvo nastúpi na turnaji Arosa Challenge vo Švajčiarsku. Po jeho skončení bude známa nominácia do Soči.

Slováci už poznajú aj plán pred májovými majstrovstvami sveta v Bielorusku. Najskôr 11. a 13. apríla privítajú v Bratislave v rámci Euro Hockey Challenge Rusov, potom ich čakajú dva duely vo Francúzsku a 24. apríla v Košiciach a o dva dni neskôr v Poprade proti Fínsku. Generálkou na šampionát bude turnaj Slovakia Cup v Bratislave za účasti Lotyšska a Nórska. „Zámerne sme pre Slovakia Cup zvolili súperov, s ktorými sa nestretneme v skupine na MS,“ doplnil Otto Sýkora.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM