Tlačové správy

Orbit - Zdravý úsmev pre každého: Už v júni naše mesto navštívia dentálne hygieničky

Už 11. júna odštartuje štvrtý ročník roadshow Orbit - Zdravý úsmev pre každého, ktorú organizuje Orbit Klub v spolupráci s Asociáciou dentálnych hygieničiek. Akcia sa zameriava na šírenie povedomia o dôležitosti dentálnej hygieny.

Ilustračný obrázok k článku Orbit - Zdravý úsmev pre každého: Už v júni naše mesto navštívia dentálne hygieničky
Zdroj: Dnes24.sk

Roadshow odprevadí kamión vybavený ordináciou dentálnej hygieny a navštívi 20 miest v okolí obchodných centier po celom Slovensku. Návštevníci budú mať možnosť bezplatne konzultovať s tímom kvalifikovaných odborníkov z odboru dentálnej hygieny a k dispozícii budú aj informačné materiály a vzorky žuvačiek bez cukru. Minulé ročníky boli veľmi úspešné a len v minulom roku nalákala roadshow cez 42 000 návštev­níkov.

Pravidelná návšteva ordinácie dentálnej hygieny nie je medzi Slovákmi samozrejmosťou, pravidelne tak robí len 24% Slovákov *, v západnej Európe však ide o bežnú záležitosť. Narastajúci počet návštevníkov však ukazuje, že aktivity na šírenie povedomia v tejto oblasti majú naozaj zmysel. Jednou z nich je celoštátna akcia „Orbit – Zdravý úsmev pre každého“, ktorá má za cieľ zmeniť zvyklosti ľudí a naučiť ich starať sa o chrup. Tento rok sa bude konať už štvrtý ročník tejto roadshow.

Akcia tento rok prebehne na 20 miestach v areáloch obchodných centier po celej Slovensku. Rovnako ako minulý rok aj tento rok bude podujatie sprevádzať kamión označený logom „Orbit – Zdravý úsmev pre každého“. V kamióne budú k dispozícii tri oddelené priestory, kde sa návštevníci dozvedia viac o dentálnej hygiene, získajú informačné materiály, žuvačky Orbit bez cukru a predovšetkým sa budú môcť súkromne poradiť priamo s dentálnou hygieničkou.

„Orbit – Zdravý úsmev pre každého je jedinečná akcia Orbit Klubu poukazujúca na dôležitosť správnej starostlivosti o chrup, ktorá v minulých rokoch zaznamenala veľký úspech. Každým rokom sa snažíme roadshow ešte vylepšiť na základe skúseností z predchádzajúcich rokov a tento rok sme sa vďaka minuloročnému úspechu okrem iného rozhodli akciu rozšíriť o ďalšie dva dni a navštíviť tak ďalšie dve miesta v Slovenskej republike. Veríme, že sa nám podarí osloviť ešte viac ľudí ako v minulom roku, kedy sme priamo oslovili viac ako 48 tisíc ľudí,“ hovorí o akcii Jana Přerostová, brand manažérka značky Orbit.

Akcia odštartuje 11. júna v Bratislave a bude prebiehať postupne na dvadsiatich miestach po celej SR, vrátane toho nášho. Celorepublikovú roadshow uzavrie posledná akcia 30. júna, keď sa vráti späť do Bratislavy.

„Ľudia si začínajú uvedomovať, aj vďaka akcii ako je "Orbit – Zdravý úsmev pre každého“, prínos dentálnej hygieny, ktorá pomáha udržiavať zuby zdravé a predchádzať tak zubným problémom. Zubní lekári riešia už vzniknuté problémy, my sa im snažíme predchádzať. Sme radi, že môžeme byť súčasťou aktivity, ktorá má preukázateľne výborné výsledky a približuje dentálnu hygienu ľuďom, ktorí ju doteraz nepovažovali za súčasť základnej starostlivosti o svoj chrup," hovorí Viera Panáková, odborníčka na dentálnu hygienu.

Kedy a kde bude akcia prebiehať:
11. 6. Bratislava SC Eurovea
12. 6. Bratislava SC Eurovea
13. 6. Trnava OC Max
14. 6. Trnava OC Galéria
15. 6. Piešťany HM Tesco
16. 6. Trenčín OC Laugaricio
17. 6. Prievidza HM Tesco
18. 6. Prievidza HM Tescp
19. 6. Banská Bystrica HM Tesco
20. 6. Martin HM Tesco
21. 6. Žilina HM Tesco
22. 6. Liptovský Mikuláš OC Liptov
23. 6. Poprad OC Max
24. 6. Prešov HM Tesco
25. 6. Košice SC Aupark
26. 6. Lučenec HM Tesco
27. 6. Levice City park
28. 6. Nitra Galéria Nitra
29. 6. Bratislava Tesco Petržalka
30. 6. Bratislava OC Zlaté Piesky

Viac informácií, fotografie, plán akcií a ďalšie zaujímavosti nájdete na webových stránkach projektu Orbit – Zdravý úsmev pre každého: www.zdravyusmevprekazdeko.sk

foto: archív Orbit hliadka 2013

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM