Michal Majer Rôzne

Oprava opravenej cesty

Dnes sa na začiatku Bakossovej ulice v smere od Námestia Štefana Moyzesa začala oprava cesty, ktorá bola už niekoľkokrát rekonštruovaná. Uzávierka dopravy na tejto komunikácii sa opäť dotkne motoristov a MHD, ktorí budú musieť úsek vedúci priamo k Ná

Cesta na Bakossovej ulici patrila medzi komunikácie, ktorých sa priamo dotkla výstavba druhej etapy sústavy na likvidáciu odpadových vôd. Práce realizovala banskoštiavnická firma, ktorá mala po ich skončení navrátiť povrch vozovky do pôvodného stavu. Aj keď bola dlažba po skončení prác vrátená na pôvodné miesto, na ceste sa objavili nedostatky, ktoré bolo potrebné odstrániť. Ako uviedol Matej Valo z Oddelenia dopravných stavieb Banská Bystrica, cesta na niektorých miestach sadla a prepadla sa. Na základe zmluvy si mesto uplatnilo reklamáciu a požiadalo firmu, aby poškodené miesta na vlastné náklady opravila.

Nejde pritom o prvú opravu tejto komunikácie. Už skôr bola dvakrát opravovaná. V tomto prípade však pôjde o rekonštrukciu zatiaľ najdlhšieho úseku. To sa odrazí aj na dĺžke uzávierky cesty, ktorá potrvá až do nedele 22. augusta. Do tohto dátumu nebudú môcť motoristi využiť Bakossovu ulicu na prejazd k Námestiu SNP. Práce sa dotknú aj mestskej hromadnej dopravy, konkrétne linky 101. Tá bude premávať po náhradnej trase cez Jesenský vŕšok, pričom budú dočasne zrušené zastávky „Bakossova“ a „Pod Jesenským vŕškom“.

gr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM