Michal Majer Rôzne

Opäť leteli na pomoc vrtuľníky

Popradská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air Transport Europe letela v piatok popoludní do Vysokých Tatier. V Dračej dolinke sa zranila 43-ročná skialpinistka z Bratislavy. Z vrtuľníka pomocou navijaku k nej spustili lekára VZZS, k

Z terénu zranenú spolu s lekárom evakuovali opäť palubným navijakom. Po naložení na palubu leteli leteckí záchranári s pacientkou do popradskej nemocnice. Po odovzdaní zranenej skialpinistky a dotankovaní vrtuľníka prišla pre popradskú posádku VZZS Air Transport Europe ďalšia výzva. Vo Vyšnej Boci sa zranil 36-ročný lyžiar z Českej republiky. Vrtuľník pristál na parkovisku pod zjazdovkou a lekár ošetril zranenému´zlomeninu predkolenia. Vrtuľníkom lyžiara transportovali do do nemocnice v Liptovskom Mikuláši. Pri zásahu spolupracovali s horskými záchranármi.

Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air Transport Europe zo strediska v Košiciach zasahovala v piatok v lesnom teréne pri Nižnej Sitnici na kopci Magov. Počas prechádzky v lese tam skolaboval 75-ročný muž z okresu Humenné. Jeho mladší spoločník započal laickú resuscitáciu. Na miesto prileteli leteckí záchranári, pozemným záchranárom sa do lesného terénu nepodarilo dostať. Posádka VZZS pokračovala v resuscitácii pacienta, avšak resuscitácia nebola úspešná.

Bratislavská posádka VZZS zasahovala ešte v piatok predpoludním pri dopravnej nehode v Čilizskej Radvani. Pri zrážke dvoch osobných áut sa zranilo 5 ľudí. Leteckí záchranári ošetrili dvoch mladých ľudí vo veku 16 a 18 rokov a k ďalším vyšetreniam ich transportovali do nemocnice v Dunajskej Strede. Ďalšiu zranenú, matku ošetrených súrodencov, ošetrili a transportovali do nemocnice pozemní záchranári.

Zdroj: Air Transport Europe

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM