Monika Obrtalová Futbal

Opäť bez bodu

V 11. kole futbalovej Corgoň ligy nastúpili naši futbalisti v derby zápase na trávniku Ružomberka. V tradičnom stredoslovenskom meraní síl sa opäť potvrdilo, že futbalisti spod Urpína na svojho rivala zahrať nevedia a z ďalšieho zápasu sezóny tak odc

MFK Ružomberok – FK Dukla Banská Bystrica 2:0 (1:0) Góly: 25. A. Sloboda, 54. Hoferica. Žlté karty: Huber, Skalák – Poljovka. Rozhodoval: Ježík, 3285 divákov.

Ružomberok: Hrdlička – P. Maslo, Huber, Kostelný, Jurkemik – Skalák, A. Sloboda, J. Vavrík, Ďubek (73. J. Chovanec) – Hoferica, Masaryk. Banská Bystrica: Belic – M. Turňa (66. Rejdovian), Poljovka, Kupčík (41.Prekop) , Savič (58. Lakšík) – M. Pančík, M. Hlinka, Gymbér, Bažík, B. Ľupták – Jakubko.

Zásluhou oboch tímov prítomní pod Čebraťom videli veľmi dobrý corgoňligový duel. Od začiatku až do konca boli aktívnejší domáci futbalisti, ktorí aj strelecky prevýšili svojho súpera. Vkuse o otvorený futbal sa snažili tiež „vojaci“. V 12. min. P. Maslo zacentroval z pravej strany, Masaryk loptu minul a Ďubek z voleja, z kraja „malého vápna“ napálil vysoko. O päť minút neskôr na druhej strane na Bažíkov priamy kop vyskočil Kupčík a hlavou vo výbornej pozícii mieril nad. V 25. min. sa Hoferica uvoľnil na ľavej strane, loptu naservíroval A. Slobodovi, Belic jeho prvú strelu, ktorá smerovala do stredu brány, vyrazil, pri dorážke už bol bezmocný – 1:0.

V 31. Skalák pohotovým pokusom vyskúšal gólmana Dukly. V 34. min. mal A. Sloboda na kopačke druhý úspech Ruže, Ďubek ho perfektne našiel v hĺbke bystrickej šestnástky, autor vedúceho gólu zoči – voči Belicovi tesne minul bránu. V 37. min. pohrozila Dukla, keď Jakubko Bažíkov center poslal tesne vedľa pravej žrde hostí. 54. min. sa po prvej strane predral Masaryk, pred bránou našiel absolútne voľného Hofericu, ten z prvej trafil obe žrde, na druhý pokus sa už nemýlil – 2:0. Vzápätí Masarykovu delovku Belic vytesnal nad brvno.

Od 58. min. prešiel tréner hostí Š. Zaťko na dvoch útočníkov, keď k Jakubkovi poslal z lavičky Lakšíka. Ten v 78. poslal štipľavý, no o pár „centákov“ nepresný pozdrav na Hrdličku. V 89. mohol Vavrík pridal tretí gól, lenže v tutovej pozícii poslal len slabú loptu do Belicových rúk. Hneď na to pri samostatnom nájazde na bystrického gólmana nepochodil zase Skalák.

Aleš Křeček, tréner Ružomberka: „Som rád, že sme stretnutie pred domácim publikom zvládli, hráčom som prízvukoval, že to bude ťažšie ako v Trnave. Zvládli sme výsledkovo a v niektorých fázach aj herne. Do doby, keď sme dali prvý gól, som veľmi spokojný nebol. Po vedúcom góle sme sa upokojili a boli tam aj pekné futbalové akcie i ďalšie veľké šance, ktoré zostali nepremenené. Vyhrali sme zaslúžene, takže spokojnpsť.“

Štefan Zaťko, tréner B. Bystrice: „Domácim gratulujem k zaslúženému víťazstvu. My sme nepodali dobrý výkon, niektoré veci si musíme interne vyriešiť. Myslím si, že naše striedania ukázali, v čom sme neuspeli. Zo štyroch obrancov som musel troch vystriedať a ani ten štvrtý nebol žiadnym pilierom. Lenže náš výkon nebol iba o obrane. My sme len reagovali na to, čo súper robí.“

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM