Tlačové správy

Okná z Makrowinu už po niekoľký raz zdobia víťaznú drevostavbu roka

Odborná komisia na výber „Drevostavby roka 2014“ vyhlásila začiatkom marca 2015 za víťaza tejto súťaže Permakultúrnu ekofarmu – NED Malá Lehota, od firmy Drevstav Slovakia, s.r.o., Nová Baňa.

Ilustračný obrázok k článku Okná z Makrowinu už po niekoľký raz zdobia víťaznú drevostavbu roka
Zdroj: Dnes24.sk

Víťazná drevostavba je vybavená drevenými oknami od popredného slovenského výrobcu energeticky úsporných drevených a drevohliníkových okien, spoločnosti Makrowin, s.r.o., Detva. Aj v rokoch 2013 a 2011 súťaže o Drevostavbu roka boli víťazné stavby vybavené oknami od Makrowinu. Informoval o tom Dušan Majer, riaditeľ spoločnosti Makrowin.

,,Boli to stavby Logistické a školiace centrum Herz Slovensko – 1. miesto a nízkoenergetiký dom Malé Čuňovo – 3. miesto, obe v roku 2013. V roku 2011 to bol pasívny dom Čierna Voda, ktorý získal 1. miesto. Prvé miesta drevostavieb vybavených našimi oknami v súťaži Drevostavba roka, trikrát za štyri roky, nie sú žiadnou náhodou. Naopak – sú výsledkom našej dlhoročnej tvrdej práce, inovácií a ťahom za nekompromisnou kvalitou produkcie. Okná Makrowinu sa stali synonymom kvality a určujú trendy v tomto segmente na Slovensku. Keď sa stretne dobrý architekt s projektantom a realizátorom stavby, vyberajú top produkty a materiály na trhu a dajú si poradiť, potom sa dostaví úspech.Väčšinu víťazných drevostavieb sme riešili s firmou Drevstav, čo je jeden z najlepších výrobcov drevostavieb v SR. Často ich odporúčame klientom, ktorí sa rozhodujú, komu majú dať postaviť drevostavbu,“ konštatoval D. Majer.

Dodal, že dôkazom kvality je aj to, že konkurencia často opakuje novinky, s ktorými Makrowin prichádza na trh. ,,Škoda len, že my sme si museli všetko vydrieť a na investície si požičať v bankách za nemalé úroky, zatiaľ čo trh kazia kapacity vybudované za eurofondy. O to viac nás teší, že na Slovensku odchádza do minulosti trend lacných okien a čoraz viac sa presadzuje kvalita. A nielen na Slovensku. V súčasnosti už vyvážame viac ako tretinu našej produkcie na náročný trh USA“, povedal D. Majer.

Podľa neho, vybavenie víťazných drevostavieb oknami od Makrowinu, by malo pomôcť ako referencia pre ostatných výrobcov drevostavieb, aby tiež zvolili najvyššiu kvalitu od tohto výrobcu. Práve dobré referencie prispeli k tomu, že aj americkí výrobcovia drevostavieb siahli po oknách od Makrowinu. Pritom na tomto trhu je obrovská konkurencia dodávateľov z celého sveta a je charakteristický vysokými nárokmi na kvalitu, štandardizáciu a energetickú efektívnosť. V Amerike je vysoký podiel drevostavieb a k nim neodmysliteľne patria drevené okná. Z toho vyplývajú aj zvýšené nároky na kvalitu a energetickú efektivitu okien.

,,Prvé okná Makrowinu boli v USA inštalované a úspešne prezentované na stavbe pasívneho domu v súťaži Solar Decathlon v roku 2011. Do súťaže boli vybraté drevené okná MAKROWIN 88G2 a to tímom 4D HOME Massachusetts College of Art & Design pre projekt rodinného domu, s ktorým univerzitný tím zvíťazil na tejto medzinárodnej súťaži. Ďalší projekt, dom na ktorý spoločnosť dodala drevohliníkové okná, „Earthship Farmstead“ (Kaplan Thompson Architects) v západnej Virgínii, bol ocenený ako dom roka v súťaži 2013 LEED for Homes Awards, vyhlásený organizáciou U.S. Green Building Council. Samotný kvalitný výrobok však nestačí. Nemenej dôležitá je odborná montáž, pretože zle namontované okná vedia znehodnotiť prácu celej firmy. Montáži našich okien preto venujeme zvýšenú pozornosť a pravidelne na to školíme aj našich partnerov,“ povedal D. Majer. Zdôraznil aj to, že spoločnosť Makrowin poskytuje zákazníkom bezplatné odborné poradenstvo vrátane projektovej prípravy, osadenia okna v obvodovom plášti a projekčnú prípravu exteriérového tienenia. V súťaži Drevostavba roka 2014 laická verejnosť môže naďalej hlasovať na www.mojdom.zoznam.sk a to do 25. 3. 2015, ale aj na veľtrhu CONECO RACIOENERGIA v Bratislave (25.–28. 3. 2015). Každý, kto sa zapojí do internetového hlasovania, alebo odovzdá svoj hlas na lístku na výstavách, bude zaradený do žrebovania o hodnotné ceny.

Viac informácií je na: www.makrowin.sk , alebo na tel.: +421 45 5455346, e-mail: info@makrowin.sk

Okná z Makrowinu už po niekoľký raz zdobia víťaznú drevostavbu roka
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM