Michal Majer Rôzne

Ojedinelý projekt bytovej výstavby

Pred necelým mesiacom sa na Wolkerovej ulici začalo s výstavbou nového bytového domu. Napriek tomu, že v súčasnosti zažíva bytová výstavba v meste pod Urpínom útlm, pribudne na sídlisku Fončorda 17 nových bytov.

Investorom je spoločnosť TBB s.r.o. Banská Bystrica, ktorá projekt nového bytového domu umiestnila na Wolkerovu ulicu, neďaleko budovy Úradu priemyselného vlastníctva Slovenskej republiky na Fončorde. „Spoločnosť plánuje do výstavby investovať približne 1,1 milióna eur, vďaka ktorým vznikne na pozemku 17 nových bytov, predzáhradky, záhrada a 20 parkovacích miest pre budúcich obyvateľov,“ uviedol zástupca investora. Časť parkovacích státí sa bude nachádzať pod zemou, keďže napriek relatívne malej ploche, na ktorej bude dom umiestnený, počíta spoločnosť s vybudovaním podzemného parkoviska pre 12 áut.

Zo 17-tich bytov, ktoré v novostavbe vzniknú, bude až 12 jednoizbových. Investor tak vyjde v ústrety požiadavkám trhu, ktorý v súčasnosti uprednostňuje práve menšie typy bytov. Projekt však počíta aj s tromi 2-izbovými a dvomi 3-izbovými bytmi, ktoré doplnia ponuku bytového domu.

Výstavbou tohto projektu sa dotvorí existujúca zástavba na Wolkerovej ulici, ktorá v súčasnosti pozostáva z rodinných a bytových domov. Novostavba bude rešpektovať výšku okolitých budov a bude mať len 3 nadzemné podlažia. Rezidenčný charakter štvrte bude zachovaný aj vďaka predzáhradkám a záhrade, ktoré sú súčasťou projektu. „Ak pôjde všetko podľa plánu, prví obyvatelia by sa mali do nových bytov nasťahovať v októbri roku 2011,“ hovorí na záver zástupca investora.

gr, wolkerova.sk

wolkerova
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM