Jakub Forgács Šport

Ohromný úspech Vlhovej z bystrickej Dukly: Slová ministra po jej premiérovom triumfe v slalome Svetového pohára

Dočkala sa po prvýkrát v kariére! Lyžiarka banskobystrického Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica Petra Vlhová súperkám nedala šancu. V slalome Svetového pohára vo švédskom Aare nenašla premožiteľku.

Ilustračný obrázok k článku Ohromný úspech Vlhovej z bystrickej Dukly: Slová ministra po jej premiérovom triumfe v slalome Svetového pohára
Zdroj: TASR

Fantastický úspech slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej v nedeľňajšom slalome Svetového pohára vo švédskom Aare ocenil minister obrany Martin Glváč. Iba 20-ročná slovenská reprezentantka so štartovým číslom 19, ktorá je členkou Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica od júla 2013, vyhrala slalom SP prvýkrát v kariére, keď konkurencii nadelila 59 stotín.

Úspech slovenských farieb a VŠC Dukla šiestym miestom potvrdila aj Veronika Velez-Zuzulová. Tá iba pred dvomi týždňami obsadila druhé miesto v slalome v americkom Aspene.

„Po skvelom štarte našich dievčat počas slalomu v USA som sa tešil na preteky v Európe, lebo som veril, že sa v tejto sezóne dočkáme aj nejakého víťazstva. Petra svojim jazdami vtrhla na najvyšší stupienok ako kométa, čo prekvapilo mnohých. Ja som veľmi rád, že sa jej to podarilo a veľmi srdečne jej gratulujem. Moju radosť podporilo aj 6. miesto Veroniky Velez-Zuzulovej, takže gratulácia je dnes dupľovaná. Obe dokazujú, že aj keď podmienky pre šport nie sú na Slovensku vždy ideálne, Dukle sa darí vychovávať športovcov svetového meradla. Obom držím naďalej palce,“ uviedol v tlačovej správe minister obrany Martin Glváč.

Premiérový triumf lyžiarky bystrickej Dukly v OBRAZOCH
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM