Marcel Mojžiš Krimi

Odsúdený biznisman Mojžiš: Radšej by som umrel!

Namiesto života v bohatstve, roky v base! Takto dopadol známy banskobystrický podnikateľ František Mojžiš. Bývalého šéfa Drukosu poslal súd za mreže na 8,5 roka. Mojžiš dnes nemlčal a pred vynesením rozsudku hovoril aj o jeho fyzickej likvidácii.

Senát Najvyššieho súdu vo štvrtok zamietol odvolanie Františka Mojžiša voči minuloročnému verdiktu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, ktorý ho odsúdil na 8,5 roka za podvod. Exšéf nebankovky Drukos si tak právoplatne odpyká trest v base.

V Mongolsku chcel ťažiť uhlie[/size][/co­lor]

Tam ho okamžite po tom, čo padol definitívny verdikt eskortovali príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže. Mojžiš na dnešné pojednávanie prišiel už aj s taškami, kde mal zbalené svoje osobné veci. „Nie som gauner a nie podvodník. Radšej by som umrel, ako sa aj snažili v minulosti o moju fyzickú likvidáciu,“ povedal krátko pred vynesením verdiktu bývalý šéf Drukosu.

Podľa vyjadrení Mojžiša jeho firma bola prosperujúca a dynamická a mal ďalšie projekty, ktoré mu „chceli zlikvidovať“. Spomenul privatizáciu, ale aj výstavbu bytov v Nemecku, projekty v Mongolsku, či dokonca v Iráne a v Rumunsku. V Mongolsku plánoval ťažbu uhlia a dovážať ho chcel do Číny.

Klamstvá a reklama[/size][/co­lor]

František Mojžiš bol usvedčený na základe legálne získaných dôkazov. Predseda senátu zdôraznil, že v prípade a „oklamaniu občanov“ prispela aj veľká reklamná kampaň Drukosu. Verejné zasadnutie trvalo približne tri hodiny. Mojžiš si trest odpyká v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Viac sa dozviete [link=http://www­.bystrica24.sk/clan­ky?extend.136351_DE­FINITIVNE–Mojzis-z-Drukosu-dostal-8,5-roka-basy!]TU![/link]

bystrica24.sk/tasr Foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM