Jakub Forgács Správy

Odsúdenie prejavov rasizmu aj neznášanlivosti... V Bystrici plánujú európsky projekt s tematikou holokaustu

Téma, ktorá v spoločnosti rezonuje už dlhšiu dobu, nezostala bez povšimnutia. V minulosti viedol rasizmus k hrôzam vojny. Teraz proti nemu chcú bojovať aj projektom, ktorý sa plánuje v našom meste!

Ilustračný obrázok k článku Odsúdenie prejavov rasizmu aj neznášanlivosti... V Bystrici plánujú európsky projekt s tematikou holokaustu
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Generálny riaditeľ Múzea SNP v Banskej Bystrici Stanislav Mičev a vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Dušan Chrenek sa na spoločnom stretnutí v stredu zhodli, že je nutné dôrazne odsúdiť prejavy rasizmu, extrémizmu a neznášanlivosti, ktoré sa vyskytujú v spoločnosti a v minulosti viedli k hrôzam vojnových konfliktov a utrpeniu miliónov ľudí. informovala o tom Michaela Bučeková z banskobystrického Múzea SNP.

Obaja vyzdvihli odkaz SNP, ktorý prispel k porážke fašizmu a európsku integráciu, ktorá viedla k zmiereniu, slobode, prosperite a vzájomnej spolupráci európskych národov.

„Zhodli sa na tom, že je v rámci spoločnej Európy potrebné viac zdôrazňovať prínos slovenského národa k porážke nacizmu a fašizmu. Stanislav Mičev a Dušan Chrenek tiež prerokovali možnosti spolupráce pri uchovávaní pamäte národa a vzdelávaní mladej generácie. Konkrétne prebrali možnosti, ktoré ponúka program Európa pre občanov, v rámci ktorého už Múzeum SNP zrealizovalo významný európsky projekt: Chaviva – Návrat do európskej pamäte a je žiadateľom na ďalší projekt s tematikou holokaustu,“ priblížila Bučeková s tým, že záujmom oboch strán je spolupracovať v oblasti tolerancie a predchádzania prejavom neznášanlivosti z rasových či náboženských dôvodov.

Čítajte tiež:

Môžeme sa tešiť, ďalší víkend je už pred nami: Lákadlá v Bystrici, ktoré vám spríjemnia voľné dni

Domček ako z praveku či čudesný nástroj… Areál školy pri Bystrici sa mení na učebnú pomôcku FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM