Jakub Forgács Krimi

Odsúdeniahodný čin zamestnancov pohrebníctva: Vybrali peniaze z karty nebožtíka!

Dvaja pracovníci pohrebníctva zneužili bankomatovú kartu zosnulého. Syn okradnutého nebožtíka prišiel na počínanie zamestnancov pohrebníctva pri kontrole otcovho účtu.

Ilustračný obrázok k článku Odsúdeniahodný čin zamestnancov pohrebníctva: Vybrali peniaze z karty nebožtíka!
Zdroj: Webnoviny.sk

Peňažný trest 230 eur pre každého obžalovaného potvrdil vo štvrtok odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre dvojicu zamestnancov istého zvolenského pohrebníctva. Marek a Milan pri vybavovaní pohrebu zneužili bankomatovú kartu nebožtíka a z jeho účtu vybrali 50 eur.

Trest

Okresný súd vo Zvolene za trestný čin neoprávneného používania platobného prostriedku každého z nich odsúdil na peňažný trest 230 eur. Obidvaja sa však odvolali s tým, že neexistuje priamy dôkaz o vine a žiadali buď vrátiť vec na doplnenie dokazovania, alebo spod obžaloby oslobodiť.

Odvolací senát banskobystrického krajského súdu však mal za to, že vinu zamestnancov pohrebníctva preukázal rad nepriamych dôkazov a prvostupňový verdikt potvrdil. Marek aj Milan musia ešte zaplatiť synovi nebožtíka 50 eur.

Trvdili, že sú nevinní

Syn okradnutého nebožtíka prišiel na vec vlani pri kontrole otcovho účtu. Muži v prípravnom konaní i na hlavnom pojednávaní využili svoje právo a nevypovedali. Tvrdili iba, že sú nevinní.

V ich neprospech svedčil predovšetkým bankový výpis o manipulácii s kartou, ku ktorej došlo v čase, keď ju mali s dokladmi nebožtíka pri sebe. Pretože zosnulý mal pri karte aj PIN kód, najprv si účet vyskúšali a o pár minút peniaze aj vybrali.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM