Marcel Mojžiš Rôzne

ODKLEPNUTÉ! Čaká nás uťahovanie opaskov, župa musí ušetriť vyše 5 miliónov €

Kríza a nedostatok financií sa dotýka aj nášho kraja. Župné zastupiteľstvo odkleplo memorandum, podľa ktorého má kraj ušetriť viac ako 5 miliónov eur. Vladimír Maňka sa k tomu zaviazal pri stretnutí s premiérom Robertom Ficom.

Ilustračný obrázok k článku ODKLEPNUTÉ! Čaká nás uťahovanie opaskov, župa musí ušetriť vyše 5 miliónov €
Zdroj: TASR

Zastupiteľstvo Banskobystrického samosprávneho kraja schválilo na svojom 18. zasadnutí Memorandum o spolupráci pri uplatňovaní rozpočtovej politiky orientovanej na zabezpečenie finančnej stability verejného sektora na rok 2013. K jeho napĺňaniu sa zaviazali vláde aj všetky samosprávne kraje.

Cieľom je zabezpečiť zníženie deficitu verejných financií na 2,9 % HDP v roku 2013 tak, aby Slovensko dodržalo svoje záväzky voči Európskej únii vyplývajúce z Paktu stability a rastu. Šetriť sa tak bude aj v Banskobystrickom kraji. Podiel našej župy na znižovaní výdavkov rozpočtu je 5 miliónov 66-tisíc eur. Predstavitelia samosprávneho kraja však sľubujú, že túto čiastku sa pokúsia nájsť tak, aby to čo najmenej bolelo bežných ľudí.

To ešte v októbri tesne po podpísaní memoranda pre portál Žiar24 prisľúbil hovorca Banskobystrického samosprávneho kraja Peter Hajnala. Všetky úsporné opatrenia sa majú podľa neho robiť tak, aby mali čo najmenší dopad na obyvateľstvo. „Sme presvedčení, že ani doterajšie opatrenia nemali zásadný vplyv na rozsah a kvalitu nami poskytovaných služieb,“ dodal Hajnala.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM