Jakub Forgács Rôzne

Obyvatelia nášho mesta rozhodli: TOP 3 najkrajších kútov v Bystrici a okolí!

Čo v našom meste považujete za najkrajšie? Takúto otázku sme položili desiatkam Banskobystričanom vo veku od 16 do 55 rokov. Z ich odpovedí sme zostavili TOP trojku najobľúbenejších miest.

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia nášho mesta rozhodli: TOP 3 najkrajších kútov v Bystrici a okolí!
Zdroj: TASR

Aj v našom meste sa nájdu miesta, ktoré by Banskobystričania odporučili navštíviť prišelcom. Hoci niekto sa radšej poprechádza po námestí a iný vybehne do prírody v blízkom okolí, víťaz bol medzi opýtanými jasný.

Najviac z vás si zvolilo…

Miest, ktoré sa môže popýšiť najvyššou obľúbenosťou u obyvateľov odznelo veruže viacero. Mnohí sa nás spýtali spätne, „Iba jedno?“. Napokon však z mnohých tipov vyšiel víťaz. Najviac ľudí reagovalo odpoveďou – Námestie SNP!

„V meste je najkrajšie naše námestie. Je na ňom veľa historických budov, galéria, Hodinová veža,“ podelila sa s nami o svoj názor Banskobystričanka Elena. Jej slová potvrdil aj Marián (55). „Najradšej si chodím posedieť práve na námestie, ktoré je skutočne krásne. Určite je najväčšou pýchou Banskej Bystrice,“ povedal.

Viacerí respondenti vybrali aj Park pod Pamätníkom SNP. „Na športy je ideálny, len keby tie chodníky neboli také rozbité. Tiež sa tam dá v lete vyvaliť a len tak relaxovať na deke,“ poznamenala študentka Petra (16). Ako dodala, rada sa tam aj korčuľuje a hádže si frisbee.

Bodovalo aj okolie mesta

V odpovediach sa veľmi často objavovala aj Špania Dolina. „Je neďaleko mesta, ale dýcha pritom históriou a tradíciami. Vždy sa tam rada vyberiem s rodinou alebo na túru v jej okolí,“ bola jedna z odpovedí, ktorú nám prezradila Banskobystričanka Zuzana (34).

Medzi ďalšie najčastejšie odpovede, ktoré sa objavovali medzi Banskobystričanmi, boli aj známy Badínsky prales, Králický vodopád, Tajovská kopa, či niekdajšie banské mesto Ľubietová.

TOP miesta v Banskej Bystrici a okolí podľa oslovených obyvateľov

Takéto je teda konečné poradie:

  1. Námestie SNP
  2. Park pod Pamätníkom SNP
  3. Špania Dolina

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM