Samospráva

Obštrukcia konkurencie zabránila vstupu SWANu na vianočný trh

Spoločnosť SWAN, a.s., k dnešnému dňu pokrýva svojou mobilnou sieťou viac ako 20 percent populácie Slovenska a signál je dostupný vo viac ako štyridsiatich mestách.

Ilustračný obrázok k článku Obštrukcia konkurencie zabránila vstupu SWANu na vianočný trh
Zdroj: Dnes24.sk

Zákazníci môžu pri vyhľadávaní mobilných sietí nájsť kód SWAN (231–03) v Bratislave, Trnave, Žiline, Banskej Bystrici, Košiciach, Nitre, Prešove, Bánovciach nad Bebravou, Dunajskej Strede, Hlohovci, Pezinku a iných mestách. Túto skutočnosť oznámil SWAN trom mobilným operátorom aj Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb.

Štvrtý mobilný operátor týmto splnil podmienku, na ktorú sa viaže povinnosť ostatných troch mobilných operátorov začať poskytovať službu národného roamingu zakotvenú v individuálnych povoleniach na používanie frekvencií, ktoré boli pridelené spoločnostiam Orange Slovensko, a.s., Slovak Telekom, a.s., a O2 Slovakia, s.r.o. v aukcii v roku 2013.

„Ak by operátori začali poskytovať službu národného roamingu v súlade so svojou povinnosťou, mohla už dnes spoločnosť SWAN spustiť poskytovanie celoplošných služieb tak, ako to mala vo svojich plánoch. Vstup štvrtého mobilného operátora by tak zákonite zlepšil konkurenčné prostredie a znížil ceny pre koncových zákazníkov,“ uviedol Ing. Juraj Ondriš, predseda predstavenstva spoločnosti SWAN.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM