Jakub Forgács Futbal

Obrovský úspech odchovanca bystrickej Dukly. Chrien mieri do slávneho veľkoklubu

Na európskom šampionáte do 21 rokov skóroval proti Anglicku i Švédsku. Jeho talent nezostal bez povšimnutia.

Ilustračný obrázok k článku Obrovský úspech odchovanca bystrickej Dukly. Chrien mieri do slávneho veľkoklubu
4
Galéria
Zdroj: TASR

Slovenský futbalista a odchovanec Dukly Banská Bystrica Martin Chrien skompletizoval svoj prestup z Viktorie Plzeň do Benficy Lisabon. Stredopoliar (21) vo štvrtok úspešne absolvoval lekársku prehliadku a následne podpísal s predstaviteľmi slávneho portugalského klubu päťročnú zmluvu. Informovali o tom webstránky oboch klubov.

Chrien si v drese Slovenska pripísal na konto dva góly na prebiehajúcich ME futbalistov do 21 rokov v Poľsku, kde jeho tím zostal tesne pred bránami semifinále. Výšku prestupovej čiastky kluby nezverejnili, podľa portálu isport.cz by Plzeň mala od Benficy zinkasovať necelých milión eur.

V uplynulom ročníku Chrien odohral za Plzeň iba 77 minút v troch dueloch a ani staronový tréner Viktorie Pavel Vrba s ním údajne nepočítal. „Bolo to nastavené tak, že by Plzeň poslala Chriena niekam na hosťovanie,“ potvrdil nemenovaný zdroj pre isport.cz.

Chrien je odchovancom Dukly Banská Bystrica, odkiaľ zamieril do Plzne v roku 2014. Väčšinu času ale strávil na hosťovaniach – v Českých Budějoviciach, Zbrojovke Brno a naposledy v MFK Ružomberok. Na európskom šampionáte do 21 rokov skóroval proti Anglicku i Švédsku, v oboch prípadoch hlavou.

V OBRAZOCH: Martin Chrien
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM