Marcel Páleš Šport

Obrovský úspech juniorov ŠKP Banská Bystrica: Opäť obhájili titul majstrov SR

Bez jedinej prehry v základnej časti a aj počas finálového turnaja! Takto excelentne dokázalo družstvo juniorov ŠKP Banská Bystrica aj v sezóne 2012/2013 obhájiť prvenstvo. Tomu sa povie úspech!

Ilustračný obrázok k článku Obrovský úspech juniorov ŠKP Banská Bystrica: Opäť obhájili titul majstrov SR
Zdroj: Dnes24.sk

Z minulého ročníka ostali v družstve len dvaja hráči a bolo otázne, čo bude. Z USA sa však vrátil Viktor Žambor a doplnil opornú os Bystričanov. S Martinom Matejčíkom a Róbertom Rozimom patrili k základným hráčom juniorov. Z Prievidze do škôl prišli Branislav Pipíška a Martin Švarc, ktorí vhodne doplnili káder a boli nepríjemní pre všetkých súperov.

Napriek nemalým ťažkostiam…

Zo základného kádra, však z rôznych príčin ukončili basketbalovú kariéru až piati hráči. „Družstvo sme však posilnili „kadetmi“, pre ktorých bolo celé účinkovanie vo vyššej kategórii veľkou školou basketbalu. Je len na samotných hráčoch, ako využijú vo svoj prospech túto cennú skúsenosť,“ uviedol asistent trénera a hlavný tréner ŠKP BB Jozef Lovik.

Pred koncom kalendárneho roka však riešili ďalší problém. Zdravotný stav trénera Branislava Bažányho, ktorý mu nedovoľoval pokračovať v začatej práci. „Sme všetci veľmi radi, že sa zotavil a na finálový turnaj bol s nami,“ dodal Lovik.

…náročná úloha splnená

Počas finálového turnaja ich čakala náročná úloha. Vodcovskú úlohu v družstve opäť bravúrne zvládol kapitán Martin Matejčík a prispel veľkým podielom k triumfu. Z mladších hráčov, kadetov, bol a v pravý čas to dokazoval aj na ihrisku prínosom Maroš Minárik. Svojou dravosťou neraz prekvapil všetkých divákov.

„Prievidžania Branislav Pipíška ako aj Martin Švarc mali zdravotné problémy a pred samotným vyvrcholením finálového turnaja sme nevedeli či vôbec nastúpia do zápasov. Ukázali však veľké srdce a výraznou mierou sa zapísali do juniorskej histórie ŠKP,“ podotkol na margo hráčov Lovik.

Poďakovanie nenápadnému

Všetci hráči zvládli svoju úlohu v družstve, a preto si zaslúžili byť opäť prví. „Osobne by som chcel poďakovať jednej osobe, ktorú síce nebolo tak veľmi vidieť z hľadiska, a to Róbertovi Rozimovi st., ktorý mi pomáhal či už na tréningoch, zápasoch ale hlavne keď sme riešili zdravotné problémy hráčov a trénera Bažányho. Ukázal, že je veľký človek a za to mu patrí v mene celého družstva veľké ĎAKUJEM,“ dodal Lovik.

Basketbal_juniori_ŠKP_2013_majstri_šport
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM