Jakub Forgács Rôzne

OBRAZOM: Cesta v meste, kde si vodiči musia dať naozaj pozor. Je posiata dierami, vedie pritom až k dvom školám

Cesta na ulici, kde sídlia tunajšie stredné školy, nie je na tom príliš ružovo. Je posiata viacerými hlbokými dierami. Bystričania veria v jej opravu. Dočkajú sa?

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Cesta v meste, kde si vodiči musia dať naozaj pozor. Je posiata dierami, vedie pritom až k dvom školám
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Diery hlboké aj niekoľko centimetrov… Tým sa môže „pochváliť“ cesta na Hurbanovej ulici, ktorej stav nie je vôbec ružový. Podľa niektorých ľudí z mesta je jej stav až nebezpečný. O to horšie je, že vedie až k dvom banskobystrickým stredným školám, Strednej priemyselnej škole Jozefa Murgaša aj ku Katolíckemu gymnáziu Štefana Moysesa.

Problematická cesta

O tom, že stav tejto cesty nie je dobrý, nás informovali samotní Banskobystričania, keď sme sa ich spýtali na problematické úseky ciest v meste. Ich odpovede zneli „pred Murgaškou, kde je aj workoutové ihrisko“, či „ulica pozdĺž Mestského parku“. Hovorili práve o Ulici J. M. Hurbana.

„Dlhodobo, bývam tu piaty rok, je táto ulica neriešená,“ povedala pre spravodajský portál Bystrica 24 Banskobystri­čanka Ivana, ktorú zničená cesta hnevá podobne, ako aj ďalších našich respondentov.

Vybrali sme sa preto na miesto, aby sme sa pozreli na stav tejto cesty. A veru, na vlastné oči sme sa presvedčili, že situácia je na viacerých miestach zlá, o čom sa môžete sami presvedčiť v našej fotogalérii. Vodiči sa tu musia vyhýbať hlbokým výtlkom, ktoré buď obídu alebo riskujú poškodenie svojho auta.

Cestu opravia

Vodiči, ktorí prechádzajú po problematickej Hurbanovej ulici, si budú môcť vydýchnuť aspoň z časti. Podľa vyjadrenia mesta sa deravá cesta dočká svojej opravy. Kedy? To ešte presne známe nie je.

„Správca miestnych komunikácií v utorok začal s opravou lokálnych poškodení miestnych komunikácií (výtlkov) po zime na Moskovskej ulici a na Partizánskej ceste. Oprava výtlkov je v prvom polroku naplánovaná aj na Hurbanovej ulici,“ uviedla pre spravodajský portál Bystrica 24 Renáta Hláčiková, vedúca Oddelenia údržby miestnych komunikácií a inžinierskych si­etí.

Čítajte tiež:

Parkovanie v Bystrici je tŕňom v oku mnohých: Vedenie mesta ide konať, 3 možnosti, ktoré sú v hre!

Perfektná pomôcka pre mamičky a oteckov: Čo by ste mali vedieť o škôlkach v Bystrici a to v jednej kocke

Cesta na Hurbanovej ulici je dierami priam posiata
12
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM