Jakub Forgács Správy

Obľúbený cyklobus opäť vyrazí z Bystrice. Pribudne aj nový atraktívny bod

Aj vy patríte k milovníkom jazdy na dvoch kolesách? Potom pre vás máme dobré správy. Pozrite, ako bude premávať cyklobus v tejto sezóne!

Ilustračný obrázok k článku Obľúbený cyklobus opäť vyrazí z Bystrice. Pribudne aj nový atraktívny bod
8
Galéria

Aj v tomto roku čaká na priaznivcov cyklistiky obľúbený banskobystrický cyklobus, ktorý začne svoju šiestu sezónu v sobotu 13.mája 2017. Premávať bude tak, ako bolo zvykom aj v minulosti, počas víkendov a sviatkov, tentokrát až do 1. októbra 2017.

Nezmenené ostáva nástupné miesto – odchod cyklobusu bude vždy zo Strieborného námestia. Ku klasickým cieľovým staniciam – Malý Šturec, Donovaly a Šachtičky pribudne tento rok ďalší atraktívny bod: Podkonice. Pleše nad Podkonicami sa nachádzajú v malebnom prostredí Nízkych Tatier a ponúkajú cyklotrasy ťažšie i ľahšie, vhodné aj pre rodiny s deťmi.

„V rámci podpory ekologickej, nemotorovej dopravy budeme tento rok spomedzi cyklistov, ktorí si zakúpia cestovný lístok, každú jazdu žrebovať výhercov tričiek, reflexných pásikov a voľných lístkov na cyklobus. Raz mesačne bude v hre poukážka na celodenný výlet na e-biku so sprievodcom,“ informoval výkonný riaditeľ OOCR Stredné Slovensko Jiří Pěč. Cyklobus premávajúci v okolí Banskej Bystrice môže počas jednej jazdy prepraviť až 45 cyklistov s bicyklami. V prípade veľkého záujmu a výraznejšieho prekročenia kapacity bežného spoja bude k dispozícii aj posilový autobus.

Turisti sa aj tento rok môžu tešiť na turistický autobus, ktorý bude premávať cez víkendy a sviatky už od 6. 5. 2017 z Banskej Bystrice priamo pod Krížnu, pred horský hotel Kráľova studňa.

  Strieborné námestie Strieborné námestie
Malý Šturec 7:30 Malý Šturec 8:30
Donovaly 9:30 Donovaly 10:30
Šachtičky 13:00 (nedele a sviatky) Šachtičky 14:30 (nedele a sviatky)
Podkonice 13:00 (soboty) Podkonice 14:30 (soboty)
Banskobystrický cyklobus zožal opäť veľký úspech
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM