Jakub Forgács Kultúra

Obľúbené Kino v bazéne je späť: Ako otvorí štvrtý ročník sledovania filmov pod holým nebom?

Amfiteáter nie je jediným miestom v Banskej Bystrici, kde sa dajú filmy sledovať vonku. Nadchádzajúce leto opäť prinesie filmové premietanie aj v areáli známeho gymnázia. Hneď v úvode prinesie československý film z obdobia po páde železnej opony.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbené Kino v bazéne je späť: Ako otvorí štvrtý ročník sledovania filmov pod holým nebom?
Zdroj: Dnes24.sk

Otvorenie 4. ročníka Kina v bazéne v areáli banskobystrického Gymnázia Jozega Gregora Tajovského prebehne s filmom Martina Šulíka, Všetko čo mám rád (1992). Pozrieť si ho budeme môcť už vo štvrtok 23. júna o 21:00. Premietanie prebehne iba deň po jeho obnovenej celoslovenskej premiére na košickom Art Film Feste.

Druhý hraný film režiséra Martina Šulíka patrí do prechodného obdobia po páde železnej opony, kedy sa tvorcovia zaoberali témami o nadobudnutej slobode. Tridsiatnik Tomáš́ je konfrontovaný so zásadným zlomom vo svojom živote. Zaplieta sa do malicherných konfliktov so svojou bývalou ženou, rieši neriešiteľné problémy svojho dospievajúceho syna, pomoc od neho očakávajú i jeho starnúci rodičia. A tak útek od všetkého s mladou Angličankou sa zdá byť jediným východiskom…

Film venovaný nielen tým, čo žili v komunizme, alebo v prechodnej fáze po jeho páde. Aj publiku, ktoré sa snaží toto obdobie pochopiť.

Čítajte tiež:

Čo prinesie posledný májový týždeň? Bystričania, máme pre vás rovnú desiatku tipov

VIDEO: Strhujúce časozberné zábery okolia Bystrice. 400 sekúnd krás prírody aj vesmírneho divadla

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM