Jakub Forgács Správy

Obec, ktorá sa vymyká priemeru: Vysoká účasť ako nikde v okrese a Fico sa nedostal ani do prvej trojky

Volebná účasť v našom obvode bola nadpriemerná. Jedna obec sa však priemeru vymyká ešte viac. Nielenže tam bola viac ako 70-percentná účasť voličov, ale Fico sa nedostal do top trojky.

Ilustračný obrázok k článku Obec, ktorá sa vymyká priemeru: Vysoká účasť ako nikde v okrese a Fico sa nedostal ani do prvej trojky

Volebná účasť v našom obvode bola nadpriemerná – 46,75%. K urnám prišlo vyše 30-tisíc obyvateľov. Len v štrnástich obciach Bystrického okresu vyhral iný kandidát ako Fico. V jednej sa dokonca súčasný predseda vlády nedostal do top trojky a navyše volebná účasť tu dosiahla vysoko nadpriemerné čísla.

Obec Donovaly mala v rámci nášho okresu suverénne najvyššiu volebnú účasť. Z 279 oprávnených voličov prišlo odovzdať svoj hlas 200. Účasť voličov sa tak vyšplhala na úctyhodných 71,68 percent. Obec tiež nezapadá do priemeru výsledkami z hlasovania. Podľa nich by totiž do druhého kola nepostúpil Robert Fico a nielen to.

Najviac hlasov na Donovaloch dostal Radoslav Procházka – 61. Druhý skončil Milan Kňažko s 54 hlasmi. Tretí najvyšší počet hlasov získal od obyvateľov obce Andrej Kiska – 53. Robert Fico sa ocitol až na zemiakovej priečke s 27 hlasmi.

Výrazne nadpriemernou účasťou voličov sa môžu pochváliť napríklad aj obce Povrazník 65,89%, Špania Dolina 64,20% a Kordíky 64,00%. Naopak, prezidentské voľby najmenej zaujímali obyvateľov Môlče. Hlavu štátu si tu prišlo zvoliť iba 31,77% voličov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM