Monika Obrtalová Rôzne

Obchvat tesne pred otvorením: 3D graffiti aj No Name!

Koncesionár, zhotoviteľ a prevádzkovateľ štvrtého úseku projektu rýchlostnej cesty R1-PR1BINA, úseku Banská Bystrica – severný obchvat, sa v nedeľu 22. júla poďakuje obyvateľom mesta a všetkým, ktorí sa na výstavbe podieľali prostredníctvom Ďakovného

Spoločnosti GRANVIA, ktorá je koncesionárom PPP projektu a Granvia Construction, ktorá stavbu realizovala, spolu s prevádzkovateľom Granvia Operation, pripravili pre obyvateľov Banskej Bystrice verejné podujatie, na ktorom návštevníkov čaká zábavný, ale aj informatívny program. ,,Naša vďaka patrí všetkým tým, ktorí trpezlivo znášali stavebný ruch, ale aj celému tímu pracovníkov, ktorí stavbu realizovali bez ohľadu na počasie, či už boli horúčavy alebo tuhá zima,‘ povedal riaditeľ koncesionárskej spoločnosti GRANVIA, Eric Genetre.

Na podujatí si návšetvníci môžu pozrieť prezentáciu projektu a dozvedieť sa fakty o výstavbe alebo navštíviť stan s ukážkami archeologických nálezov, ktoré sa pri výstavbe našli. Organizátori pripravili aj jedinečnú 3D galériu graffiti umenia, ktoré sa sčasti bude tvoriť priamo na podujatí. Pre návštevníkov sú pripravené aj ukážky záchranných akcií cestárov a požiarnikov. Hlavným bodom zábavného programu bude vystúpenie skupiny No Name.

Ďakovné podujatie a následné otvorenie cesty pre motoristickú verejnosť na konci júla 2012 zavŕši stavebnú fázu projektu. Severný obchvat Banská Bystrica spolu s prvými troma úsekmi projektu R1-PR1BINA, Nitra – Tekovské Nemce bude spoločnosť GRANVIA spravovať až do roku 2041.

Granvia Construction

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM