Jakub Forgács Rôzne Správy

O titul Dedina roka 2017 bojuje 20 obcí. Bystrický okres má svoje želiezko v ohni

20 obcí zabojuje o prestížny titul. V hre sú aj ocenenia v siedmich kategóriách a právo reprezentovať Slovenskú republiku v súťaži o Európsku cenu obnovy dediny.

Ilustračný obrázok k článku O titul Dedina roka 2017 bojuje 20 obcí. Bystrický okres má svoje želiezko v ohni
13
Galéria
Zdroj: TASR

O titul Dedina roka 2017 sa uchádza 20 slovenských obcí zo siedmich krajov. Svoje sily v prezentácii výsledkov dosiahnutých pri ich obnove a rozvoji si zmerajú obce: Bátovce, Blatnica, Brežany, Čirč, Horný Tisovník, Hul, Hronsek, Miklušovce, Nižná Voľa, Nižný Hrušov, Oravská Polhora, Pohorelá, Poráč, Santovka, Snežnica, Spišské Tomášovce, Veľká Lehota, Vinné, Zemné a Župčany.

Jediným zástupcom z okresu Banská Bystrica je práve obec Hronsek, ktorá leží iba pár kilometrov od nášho mesta.

Súťažiace obce predstavia úspešné postupy pri obnove vidieka, zlepšovaní kvality životného prostredia a rozvoji dedín na národnej aj medzinárodnej úrovni. Súperiť budú o titul Dedina roka 2017, o ocenenia v siedmich kategóriách a právo reprezentovať Slovenskú republiku v súťaži o Európsku cenu obnovy dediny, ktorú vyhlasuje Európske pracovné spoločenstvo pre rozvoj vidieka a obnovu dediny so sídlom vo Viedni.

„Národná hodnotiaca komisia, ktorá prihlásené obce navštívi počas mája a júla 2017, ich bude hodnotiť podľa jednotlivých okruhov súťažných kategórií," informoval manažér súťaže Andrej Švec.

Súčasťou súťaže je internetové hlasovanie verejnosti, ktoré prebieha od 15. mája do 31. júla. Priaznivci súťažiacich obcí ich tak môžu podporiť a zapojiť sa do rozhodovania v národnej súťaži.

Pozrite si aj drevený artikulárny kostol v Hronseku v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Drevený artikulárny evanjelický kostol v Hronseku
13
Galéria
Zdroj: TASR
V OBRAZOCH: Drevený artikulárny evanjelický kostol v Hronseku
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM