záruba martin Rôzne

O priemyselný park v B. Bystrici má záujem šesť firiem

(WEBNOVINY) - Kým ešte pred rokom sa potenciálni investori o miesto v pripravovanom priemyselnom parku v Banskej Bystrici-Šalkovej "bili", pre hospodársku krízu postupne zo svojich zámerov odstupovali a v súčasnosti záujem prejavuje šesť fi

z toho dve zo zahraničia. Uviedol to Ľubomír Bobák, predseda predstavenstva banskobystrickej mestskej firmy MBB, ktorá priemyselný park medzi mestskými časťami Majer a Šalková buduje. „Vzhľadom na to, že Bystrica neskoro zareagovala na boom priemyselných parkov, ktoré vznikali na Slovensku, dostali sme sa na chvost. Som rád, že jediné možné územie, ktoré bolo scelené a má nejakú perspektívu, toto mesto pripravilo,“ povedal Bobák. Pripomenul, že prípravu parku zdržal aj súdny spor pri majetkovom vysporiadaní pozemkov. V súčasnosti MBB vybavuje stavebné povolenie na infraštruktúru parku. Územné rozhodnutie je vydané a právoplatné.

Šiesti terajší záujemcovia by spolu mali obsadiť zhruba 77 tisíc štvorcových metrov 36-hektárového parku. MBB im v súčasnosti posiela ponuky týkajúce sa konkrétnych parciel a návrhy zmlúv o budúcich kúpnych zmluvách. Pri uzavretí zmluvy do konca tohto roka ponúka MBB všetkým potenciálnym investorom 20-percentnú zľavu z ceny pozemkov.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM