Peter Klimant Správy

O prenosnú urnu nebol záujem: Nikto z imobilných dôchodcov domova Senium o ňu nepožiadal

Ani jeden ležiaci pacient v Domove dôchodcov a domove sociálnych služieb Senium v Banskej Bystrici nepožiadal dnes o možnosť voliť do prenosnej urny. Pritom priamo v tomto zariadení sociálnych služieb sídli jeden z 80 banskobystrických okrskov.

Ilustračný obrázok k článku O prenosnú urnu nebol záujem: Nikto z imobilných dôchodcov domova Senium o ňu nepožiadal
Foto: Jozef Milan

„Zo 623 zapísaných voličov je 68 klientov domova, ktorí tu majú trvalý pobyt. Možnosť hlasovať využilo 12 voličov, prišli najmä dopoludnia,“ konštatovala zapisovateľka okrskovej volebnej komisie Miriam Ondrejková.

Ako poznamenala, po minulé obdobia zvykli ísť za ležiacimi, imobilnými pacientmi tohto zariadenia s prenosnou urnou. „Teraz o to nepožiadal nikto,“ dodala zapisovateľka. Účasť v ich okrsku v dnešných parlamentných voľbách označila za „celkom slušnú“.

Jednou z obyvateliek domova Senium je aj 95-ročná Emília Chovancová z Banskej Bystrice, ktorá je tam už dva roky. „Som slabá, nevládzem chodiť, ani sa pohnúť. Nevládala by som ani krúžkovať. Viem, že som mohla požiadať o prenosnú urnu, ale mám veľké zdravotné problémy a z toho som znechutená. Veci verejné ma už netrápia,“ reagovala klientka domova.

Na portáli Dnes 24 vám prinášame ONLINE prenos z volieb za celé Slovensko. Sledujte ich priebeh spolu s nami.

Prečítajte si tiež:

Voliči z Bystrice podali sťažnosť: Nahnevali ich plagáty v schránke a ich vylepovanie počas moratória

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM