Monika Vengrínová Hokej

O predĺžení rozhodol gól štyri sekundy pred koncom: Samostatné nájazdy lepšie zvládli Bystričania

Na popradskom ľade sa hral dramatický a vyrovnaný zápas. O výsledku museli napokon rozhodnúť až samostatné nájazdy, a to po tom, ako na 2:2 štyri sekundy pred koncom vyrovnal Paločko. Víťaz však nebol známy ani po predĺžení. Na rad tak prišli samostatné nájazdy, v ktorých rozhodol hosťujúci Kafka.

Ilustračný obrázok k článku O predĺžení rozhodol gól štyri sekundy pred koncom: Samostatné nájazdy lepšie zvládli Bystričania
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

V 6. min spoza obrancu vystrelil bystrický Kudrna a keďže Kostúr veľa toho nevidel, hostia šli do vedenia. Domáci sa snažili napriek inkasovanému gólu vytvoriť si hernú prevahu. V presilovke sa neujala tvrdá strela Kasíka, v prečíslení 2 na 1 mal zas vyrovnanie na hokejke Takáč, no nedal. Keď sa pár sekúnd pred koncom prvej časti po chybe Hudeca nepresadil ani Sýkora, do kabín sa šlo za stavu 0:1.

Už po 38 s. na 0:2 zvýšil Hudáček, keď prestrelil Kostúra. Bystričania mali aj ďalšie šance a zápas vo svojich rukách. Podtatrancov dostal do zápasu Sýkora v hre 4 proti 4, keď z ťažkého uhla strelil kontaktný gól. V prostrednej časti sa poriadne pritvrdilo a na ľade bola cítiť nervozita. Navyše, domácim na pohode nepridalo, že pre zranenie z hry odstúpil Bartečko.

V 44. min. to z dobrých pozícií viackrát skúšal Kroták, Wiikman bol pozorný. Poprad zvýšil aktivitu a snažil sa o vyrovnanie, naopak hostia v snahe udržať si vedenie dobre pokrývali stredné pásmo. V 53. min. hrali kamzíci presilovku a mali ideálnu šancu vyrovnať, Bystričania však odolali. Zdalo sa, že Poprad už v záverečnej hre bez brankára nič nevymyslí, no 4 s. pred koncom v zúfalom nápore po Fabianovej strele poslal zápas do predĺženia Paločko – 2:2. V nadstavenom čase gól nepadol a rozhodovať museli samostatné nájazdy, v ktorých krásnym blafákom rozhodol hosťujúci Kafka.

HK Poprad – HC'05 Banská Bystrica 2:3 pp a sn (0:1, 1:1, 1:0 – 0:0, 0:1)

Góly: 28. Sýkora (Fabian), 60. Brejčák (Fabian) – 6. Kudrna (Kytnár), 21. Hudáček (Hudec, Nicastro), roz. nájazd Kafka. Rozhodovali: Baluška, Jura – Orolín, Tvrdoň,
vylúčení: 2:5 navyše Cohen 10 min za napadnutie hlavy krku, presilovky 0:0, oslabenia 0:0,
1478 divákov

HK Poprad - HC ‘05 Banská Bystrica
39
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM