Jakub Forgács Samospráva

O Kotlebovi a našom kraji hovorí aj svet: Toto píšu zahraničné média po prekvapivom víťazstve!

Sobotňajšie druhé kolo župných volieb na Slovensku zaujalo aj zahraničné médiá. Tie upriamili svoju pozornosť práve na Banskobystrický kraj a výsledok županských volieb v našom VÚC. Pozrite si, čo sa píše o nás za hranicami...

Ilustračný obrázok k článku O Kotlebovi a našom kraji hovorí aj svet: Toto píšu zahraničné média po prekvapivom víťazstve!
Zdroj: Webnoviny.sk

Čo píšu Česi?

České médiá vrátane najčítanejšieho spravodajského portálu iDNES.cz uviedli, že Kotlebove víťazstvo je pre Čechov „varovaním“.

„Len slepý nevidí, že dôvody, ktoré otvorili neonacistovi cestu k moci na strednom Slovensku, je možné nájsť aj v českom pohraničí,“ píše vo svojom komentári redaktor Luboš Palata. Portál verejnoprávnej Českej televízie zase hovorí o „šoku pre Slovensko“. „Kotleba sa negatívne preslávil vystupovaním v nacistických uniformách a extrémistickými prejavmi, pre ktoré bol niekoľkokrát stíhaný,“ pripomína televízia.

Aj v USA

Voľby do regionálnych samospráv upútali pozornosť aj najčítanejšie americké spravodajské portály, ktoré o voľbách informujú prostredníctvom správy tlačovej agentúry Associated Press (AP). Tá o Kotlebovi takisto píše ako o neonacistovi.

„Regionálne voľby vyhrala slovenská neonacistická strana, ktorá tvrdí, že NATO je teroristická organizácia,“ píše AP. Podobne o výsledku volieb na Slovensku informujú aj európske spravodajské weby vrátane portálu rakúskej verejnoprávnej stanice ORF, nemeckého Die Welt alebo holandského portálu Nieuws.nl. Banskobystrické voľby dostali priestor aj vo francúzskych médiách, ktoré preberajú správu tlačovej agentúry AFP.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM