Jakub Forgács Správy

O čo im išlo? Námestie sa zmenilo na masový parket, trsalo na ňom 1000 študentov!

Banskobystrickí študenti to na Námestí SNP poriadne roztočili! Spoločne sa pokúsili prekonať celosvetový rekord v hromadnom tancovaní štvorylky.

Ilustračný obrázok k článku O čo im išlo? Námestie sa zmenilo na masový parket, trsalo na ňom 1000 študentov!
Zdroj: TASR

Banskobystrické námestie sa dnes presne na poludnie zmenilo na jeden veľký tanečný parket. Mesto pod Urpínom sa už po štvrtý raz pripojilo k mnohým európskym mestám, ktoré sa každoročne pokúšajú prekonať Guinnessov rekord v hromadnom tancovaní štvorylky.

Presne 1004 banskobys­trických študentov základných a stredných škôl dnes od 12:00 do 12:05 tancovalo na Námestí SNP štvorylku. Päťminútový tanec nacvičovali zhruba dva mesiace.

„Rekord pozostáva zo synchronizovaného tancovania štvorylky vo viacerých krajinách, medzi ktorými sú Slovinsko, Chorvátsko, Estónsko, Srbsko, Maďarsko a aj Slovensko. Usilujeme sa spoločne prekonať celosvetový rekord v hromadnom tancovaní štvorylky, ktorý je 33 tisíc tanečníkov. Vo všetkých krajinách sa tancovalo presne v rovnaký čas a išlo to cez satelitné vysielanie,“ hovorí Igor Kšenzuliak, majiteľ tanečnej školy K-dance, ktorá bola organizátorom Medzinárodného tanečného festivalu European Quadrille Dance.

„Je už tradíciou, že štvorylka sa každý rok teší veľkej popularite. Som presvedčený, že podujatia podobného charakteru sú jednou z ciest, ako ešte väčšmi oživiť naše krásne námestie,“ dodáva banskobystrický primátor Peter Gogola, ktorý nad podujatím prevzal záštitu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM