Jakub Forgács Kultúra

Nudiť sa v novom týždni rozhodne nebudeme: Výber akcií, ktoré v Bystrici stoja za pozornosť

Kvalitný oddych vždy príde vhod. A vyraziť si na zaujímavú akciu, rozhodne patrí medzi super spôsob relaxu. Prinášame vám preto prehľad zaujímavých podujatí, ktoré vám odporúčame v Banskej Bystrici zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Nudiť sa v novom týždni rozhodne nebudeme: Výber akcií, ktoré v Bystrici stoja za pozornosť
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk

HC KOŠICE – HC '05

3. apríla 2016 o 17:00, Zimný štadión

Zápas, v ktorom sa môže rozhodnúť o všetkom. Hneď v úvode pracovného týždňa barani vykorčuľujú proti oceliarom. V piatom stretnutí semifinále play off banskobystrickí hokejisti v prípade triumfu, senzačne postúpia cez úradujúceho majstra z Košíc.

CESTOVATEĽSKÝ UTOROK: MARTIN KVIETOK – HĽADANIE GALSKÉHO KOHÚTA

5. apríla 2016 o 16:30, Tihányiovsky kaštieľ

Zaujímajú vás cudzie krajiny a nemáte ešte program na utorok? Spolu s cestovateľom Martinom Kvietkom môžete navštíviť krajinu Galtského kohúta.

LIST ČIERNEMU SYNOVI /Irena Brežná/

5. apríla 2016 o 19:00, BDNR

Inscenácia List čiernemu synovi vznikla adaptáciou poviedky Ireny Brežnej. Intímna výpoveď bielej matky, ktorá čaká a porodí čierne dieťa je vytvorená na základe autentických zážitkov a skúseností, v ktorých sa stretávala so strachom z cudzoty a inakosti v bielej krajine a spoznávaním kultúry afrických predkov svojho syna.

PODZEMIE BANSKEJ BYSTRICE A OKOLIA

6. apríla 2016 o 15:30, Dom misijného hnutia

Ak radi spoznávate tajuplné zákutia nášho mesta, máme pre vás tip. Pozvánku na slávnostné uvedenie knihy do života „Podzemie Banskej Bystrice a okolia“.

SUVERENO V KLUBE SV

6. apríla 2016 o 18:00, Klub rádia Slobodný vysielač

Poďte si do klubu podebatiť so Suverenom. Predstaví nám svoju novú knihu Premena a bude veľa času na debatu nie len o knihe.

ROZMANITÉ TEÓRIE O ZEMI

6. apríla 2016 o 19:00, Divadlo Štúdio tanca

Autorské tanečné predstavenie sa pokúša s istým nadhľadom a humorom predstaviť niekoľko dnešných tradičných diagnóz, chorôb, či fóbii, ktoré sa označujú ako civilizačné, alebo typické pre ľudstvo práve v tomto období.

FRIDA – MAĽOVAŤ A MILOVAŤ

8. apríla 2016 o 18:00, Aula SZU

Muzikál s pôvodnou tvorbou hudobného skladateľa Rudolfa Geriho a spisovateľa, autora libreta a textov piesní Daniela Heviera, v réžii Karola Vosátka. Životný príbeh legendárnej mexickej maliarky Fridy Kahlo je plný vášne, lásky, humoru, podmanivej hudby, hýrivých kostýmov a tanca. Prežite ho s nami na vlastnej koži.

DANA DINKOVÁ: NEMÉ TVÁRE I. PREMIÉRA

9. apríla 2016 o 18:30, Štátna opera

Milovníci divadla, zbystrite pozornosť. V Štátnej opere odohrajú inscenáciu pranierujúcu vážny spoločenský problém šikanovania prostredníctvom hudby, tanca a činoherného umenia.

JARNÉ VÝMENNÉ STRETNUTIE AUTO-MOTO VETERÁNOV

10. apríla 2016 o 7:00, Veterán Klub Banská Bystrica – areál SAD

Krásne nablýskané historické štvor či dvojkolesové tátoše si budú môcť vychutnať obdivovatelia veteránov, a to priamo v meste pod Urpínom. Navyše, to nie je všetko, pôjde rovno aj o výmenné stretnutie, na ktorom sa budú dať získať náhradné diely na tieto stroje.

250. VÝROČIE ZALOŽENIA BANSKOBYSTRICKÉHO BISKUPSTVA

10. apríla 2016 o 14:00, Námestie SNP – Mariánsky stĺp

Na aprílových Potulkách mestom si priblížite okolnosti vzniku Banskobystrického biskupstva, potúlate sa po jeho pohnutej histórii a pripomeniete si vzácne osobnosti, ktoré stáli na jeho čele.

Čítajte tiež:

Zažite apríl v Bystrici naozaj zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM