Jakub Forgács Kultúra

Nuda nehrozí, takto s ňou hravo zatočíte: 10 tipov, kde sa oplatí stráviť voľné dni v Bystrici

Ešte stále nemáte plány na voľné dni? Nemusíte ich presedieť doma a už vôbec cestovať ďaleko. Priamo v Banskej Bystrici sa dočkáme akcií, ktoré sú na relax ako ušité.

Ilustračný obrázok k článku Nuda nehrozí, takto s ňou hravo zatočíte: 10 tipov, kde sa oplatí stráviť voľné dni v Bystrici
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

HC' 05 iCLINIC BANSKÁ BYSTRICA – HK NITRA

8. januára o 17:30, Zimný štadión

Fanúšikovia baranov sa v nedeľu dočkajú ďalšieho domáceho zápasu svojich obľúbencov. Banskobystrickí hokejisti v nedeľu podvečer nastúpia proti Nitre.

MANŽELSKÉ VRAŽDENÍ

8. januára 2016 o 19:00, Aula SZU

Nadšenci divadelného umenia si prídu na svoje v piatok podvečer. Aula Slovenskej zdravotníckej univerzity bude pripravené divadelné predstavenie Divadla na Jezerce, Divadelná spoločnosť jana Hrušinského.

MINIS 3 DJs PARTY

8. januára 2016, Ministry of Fun Banská Bystrica

Poriadna párty na záver pracovného týždňa dobre padne nejednému Banskobystričanovi. Ak patríte medzi nich, počas Minis 3 DJs Party sa s DJ-om EKG, DJ-om Musteem a DJ-om Daveom v piatok večer dočkáte presne toho, čo potrebujete.

ROZPRÁVKA Z KRÁĽOVSTVA SNIEŽIK

9. januára 2016 o 16:00, Divadlo pod balkónom

Kde sa vzal, tu sa vzal, pri záhrade ráno stál… Tak sa začína milý príbeh, ktorý poteší vaše ratolesti, ak s nimi v sobotu popoludní navštívite banskobystrické Divadlo pod balkónom.

BK ŠKP 08 BANSKÁ BYSTRICA VS. BK SLOVAN BRATISLAVA

9. januára 2016 o 18:00, Športová hala – Štiavničky

Žiadny správny fanúšik banskobystrického basketbalu si nenechá ujsť domáce stretnutia Extraligy žien v športovej hale na Štiavničkách. Bystričanky budú čeliť hráčkam BK Slovan Bratislava.

NOVOROČNÝ KONCERT 2016

9. januára 2016 o 19:00, Štátna opera

V sobotu sa môžete tešiť aj na operno – operetný koncert zostavený z populárnych árií a duetov z najznámejších opier a operiet. Novoročný koncert odohrá Orchester Štátner opery pod dirigentskou taktovkou Igora Bullu.

KOMERČNÁ DISKOTÉKA

9. januára 2016, Ministry of Fun Banská Bystrica

Sobotný večer si môžete naplno vychutnať v známom banskobystrickom klube Ministry of Fun. Počas akcie Komerčná diskotéka bude návštevníkom hrať do tanca a zábavy DJ Majco.

KÚSOK ZDRAVIA Z NÁŠHO PARKU

10. januára 2016 o 10:00, Mestský park

V športovej časti tejto akcie sa bude konať oblastný rebríček v orientačnom behu – lokálna súťaž Banskej Bystrice a okolia a potom budú pripravené ďalšie dve kategórie: Open – pre ľudí, ktorí si budú chcieť vyskúšať orientačný beh v parku a ďalšou bude Putovanie s rozprávkami, kde bude pre rodičov s deťmi pripravené putovanie po mape.

AKVAbatoláRIUM

10. januára 2016 o 10:00, BDNR

A kam cez víkend skočiť s úplne najmenšími? Na interaktívne predstavenie pre batoľatá a ich rodičov s názvom Akvabatolárium. Ide o pokračovanie projektu Batolárium.

TIEŇOVÉ DIVADLO PANI OFÉLIE

10. januára 2016 o 16:00, BDNR

Príbeh staručkej šepkárky Ofélie Ophelia´s Schat­tentheater napísal autor vo vrcholnej fáze svojej tovrby, v roku 1988 ako jeden z posledných textov pre deti. Už rok nato bola rozprávka preložená do anglického jazyka ako Ophelia's Shadow Theater.

Čítajte tiež:

Čo zaujímavé sa chystá v Bystrici počas januára? 10 podujatí, o ktorých by ste mali vedieť

Plesovú sezónu si naplno užijeme aj v Bystrici a okolí: Kde môžete zažiť Patejdla a kde sa prezliecť za celebritu?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM