Jakub Forgács Samospráva

Novým prednostom Mestského úradu sa stal právnik: Prvé rozhodnutia urobí až po dôkladnej analýze úradu

Svojho nástupcu už spoznaj aj odchádzajúci prednosta Mestského úradu Miroslav Rybár. Primátor Ján Nosko vybral na lukratívny flek právnika obchodnej spoločnosti Martina Adamca. Pozrite sa, aké boli jeho prvé slová vo funkcii!

Ilustračný obrázok k článku Novým prednostom Mestského úradu sa stal právnik: Prvé rozhodnutia urobí až po dôkladnej analýze úradu
Zdroj: TASR

Primátor mesta Banská Bystrica Ján Nosko v pondelok predstavil nového prednostu Mestského úradu mesta Banská Bystrica. Je ním Martin Adamec. Adamec ukončil právne vzdelanie na Právnickej fakulte Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Po ukončení štúdia pôsobil ako advokátsky koncipient a následne vykonával funkciu právnika v súkromnej obchodnej spoločnosti, ktorú neskôr aj riadil.

„Martina Adamca som si vybral na základe toho, že mu dôverujem a moje dlhoročné skúsenosti s ním a s jeho prácou ma presvedčili, že práve on má zastávať tento post. Verím preto, že pre mňa bude veľkou oporou pri napĺňaní mojich vízií a predstáv o smerovaní a fungovaní mesta Banská Bystrica," vyjadril sa primátor mesta Banská Bystrica Ján Nosko. Rodený Banskobystričan sa v pondelok 15. decembra 2014 ujal svojej funkcie. Prvé rozhodnutia a opatrenia chce urobiť až po dôkladnej analýze úradu.

„Prichádzam na úrad s pokorou, ale zároveň s veľkým odhodlaním. Chcem sa opierať o odbornosť zamestnancov úradu, ich chuť pracovať, ale aj ľudské kvality, ktoré sú pre zamestnanca samosprávy nevyhnutné. Samozrejme, so zmenou vedenia súvisia aj nevyhnutné zmeny v úrade. Keďže som však vo funkcii krátko, nebudem ich zatiaľ konkretizovať," povedal prednosta MsÚ Banská Bystrica Martin Adamec.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM