Jakub Forgács Kultúra

Nový týždeň v Bystrici má čo ponúknuť: Tešte sa na mikulášske akcie a nielen to!

Nesedieť kdesi v byte či v dome, ale vyraziť si von, to dokáže neraz príjemne človeka osviežiť a dodať mu nových síl. A v Banskej Bystrici tak môžete učiniť aj v priebehu tohto týždňa. Pozrite, aj toto sa u nás chystá...

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň v Bystrici má čo ponúknuť: Tešte sa na mikulášske akcie a nielen to!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

CESTOVATEĽSKÉ UTORKY: RUMUNSKO – MOLDAVSKO

1. decembra 2015 o 16:30 hod., Stredoslovenské múzeum – Tihányiovský kaštieľ

Prezentácia fotografií a zážitkov cestovateľa Janka Vingárika na cestách: Rumunsko – Moldavsko. Zažiť neopakovateľnú atmosféru Cestovateľského utorka môžete v Tihányiovskom kaštieli.

KVÍZOVÉ UTORKY

1. decembra 2015 o 19:00 hod., Klub 77

Otestuj svoje vedomosti, zaži zábavný večer s priateľmi na Kvízovom utorku v Klube 77 a vyhraj super ceny. Súťažia 2 – 6 členné tímy. Počas večera sa súťaží v troch kolách po 10 otázok.

PRVÉ DISKUSNÉ FÓRUM PARTICIPATÍVNEHO ROZPOČTU

2. decembra 2015 o 17:00 hod., zasadačka Mestského úradu

Mať dobrý nápad, získať naň financie a uskutočniť ho. Takáto možnosť sa opäť ponúka Banskobystričanom. Tentoraz aj s niekoľkými novinkami. Koordinačná rada Participatívneho rozpočtu pre Banskú Bystricu pozýva všetkých, ktorí chcú tvoriť a aktívne prispieť k zlepšeniu našej komunity, samosprávy a mesta na Prvé diskusné fórum participatívneho rozpočtu.

BARBORSKÁ CESTA V STOPÁCH HISTÓRIE

3. decembra 2015 o 15:00 hod., Radnica – Cikkerova sieň

Prednáška historikov – manželov Dvořákovcov o vplyve Barbory Celjskej, manželsky uhorského kráľa Žigmunda Luxemburského, na rozvoj stredoslovenských banských miest v kontexte viac ako 1000-ročnej banskej histórie.

HC '05 – HKM ZVOLEN

4. decembra 2015 o 17:30 hod., Zimný štadión

Tradičné derby s mikulášskym nádychom…na horúcom bystrickom ľade! V piatok podvečer nastúpia banskobystrickí barani, aby si na domácom ľade zmerali sily so Zvolenčanmi. Zápas svojich obľúbencov si nenechá ujsť žiadny správny hokejových fanúšik spod Urpína.

MINIS 3 DJs PARTY

4. decembra 2015, Ministry of Fun Banská Bystrica

Poriadna párty na záver pracovného týždňa dobre padne nejednému Banskobystričanovi. Ak patríte medzi nich, počas Minis 3 DJs Party sa s DJom EKG, DJom Musteem a DJom Daveom. v piatok večer dočkáte presne toho, čo potrebujete.

MIKULÁŠ V BANSKEJ BYSTRICI

4. – 6. decembra 2015, Banská Bystrica

Mikuláš dorazí na Námestie SNP v Banskej Bystrici v piatok 4. decembra o 17:00. A príde vo veľkom štýle, na koči a so svojimi pomocníkmi anjelom a čertom. Nebude však jediný. Ďalší si spraví hotovú tour po mestských častiach a dočkajú sa aj deti v Sásovej-Rudlovej, kde však nebude obdarovávať iba Mikuláš. Ďalším miestom v meste, kde mladí Bystričania nebudú ukrátení o zábavu a sladké dobroty, je aj sídlisko Fončorda.

ZIMNÝ SERIÁL RC AMK BB #2 – MIKULÁŠSKY PRETEK

5. decembra 2015 o 9:00 hod., Telocvičňa KGŠM

Druhý pretek Zimného seriálu diaľkovo ovládaných (RC) pretekárskych áut v mierke 1:10. Čakajú vás štyri rozjazdy a tri finálové jazdy. V prestávkach si môžete skúsiť zajazdiť s tréningovým modelom pod dohľadom skúseného jazdca.

CHARITATÍVNY MIKULÁŠSKY BEH

5. decembra 2015 o 16:00 hod., Europa SC – Námestie SNP

Máte radi vianočné tradície a ešte radšej podporíte dobrú vec. V sobotu 5. decembra sa uskutoční 2. ročník charitatívneho Mikulášskeho behu. Bude unikátny tým, že všetci zúčastnení pobežia v kostýme Mikuláša.

MIKULÁŠSKA PARTY

5. decembra 2015, Ministry of Fun Banská Bystrica

Sobotný večer si môžete naplno vychutnať v známom banskobystrickom klube Ministry of Fun. Počas akcie Mikulášska Party budú návštevníkom hrať do tanca a zábavy DJ Izzy a DJ Ygor.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM