Jakub Forgács Kultúra

Nový týždeň je tu a vy neviete, kam v Bystrici po robote či škole? 10 tipov, ktoré iste oceníte

Je tu prvý plný pracovný týždeň, treba si dobre premyslieť, do čoho investovať váš voľný čas. :) Pozrite, ako sa to pekne všetko rozbieha.

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň je tu a vy neviete, kam v Bystrici po robote či škole? 10 tipov, ktoré iste oceníte
Zdroj: TASR

CESTOVATEĽSKÉ UTORKY: ZA KRÁSAMI SEVERNEJ INDIE

12. januára 2016 o 16:30, Stredoslovenské múzeum – Tihányiovský kaštieľ

Aj vám učarovali východné kuôtúry, potom by ste si v Banskej Bystrici nemali nechať ujsť prezentáciu fotografií a zážitkov cestovateľa Róberta Rotha: Za krásami severnej Indie – Expedícia za flórou.

BDNR: VARIÁCIE LÁSKY

12. januára 2016 o 19:00, BDNR

Božena Slančíková -Timrava a Elena Maróthy-Šoltésová: Variácie lásky To je dramatizácia dvoch diel v jednej inscenácii: B. S. Timrava Za koho ísť?, E. M. Šoltésová Moje deti v Bábkovom divadle na Rázcestí.

NOVOROČNÝ KONCERT ACADEMY BIG BAND ORCHESTRA

13. januára 2016 o 18:00, Cikkerova sieň – radnica

Pripravte sa na nezabudnuteľný hudobný zážitok. V Banskej Bystrici sa predstaví Academy Big Band Orchestra a jeho hostia: významný slovenský basstrombonista, skladateľ a aranžér Michal Motýľ, Lukáš Oravec, Klaudius Kováč, Róbert Ragan, Martin Uherek a iní.

NOVOROČNÝ KONCERT

14. januára 2016 o 17:30, Kostol sv. Michala Archanjela

Novoročných koncertov si na úvod roka užijeme v našom meste hneď niekoľko. Na jednom z nich sa na Fončorde predstavia aj univerzitný spevácky zbor Mladosť pri Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici a jeho hostia

PAVEL „HIRAX“ BARIČÁK: ŠLABIKÁR ŠŤASTIA

14. januára 2016 o 14:00, Aula SZU

„Kto nemá úctu k rodičom, bude neúctívy aj k svojmu partnerovi.“ Viac sa dozviete na prednáške Pavla „Hiraxa“ Baričáka aj v Banskej Bystrici.

HC '05 – ŠHK 37 PIEŠŤANY

15. januára 2016 o 17:30, Zimný štadión

V piatok podvečer nastúpia banskobystrickí barani, aby si na domácom ľade zmerali sily s piešťanskými havranmi. Zápas svojich obľúbencov si nenechá ujsť žiadny správny hokejových fanúšik spod Urpína.

PLES MESTA BANSKÁ BYSTRICA

15. januára 2016 o 19:00, Hotel Lux

Mesto Banská Bystrica sa rozhodlo obnoviť tradíciu a po rokoch sa môžu Banskobystričania opäť tešiť na mestský ples. Plesajúci sa môžu tešiť aj na atraktívnych hostí. Nebudú chýbať Zuzana Smatanová, Modern Talking Reloaded (hlavné hviezdy) + vystúpia: La Femme, K-Dance, Slovak Tango, Crown Band, DJ + videodiskotéka, Matahari módna show, Ľudová hudba Juraja Pecníka.

PLES 2016

16. januára 2016, Gymnázium Andreja Sládkoviča – spoločenská sála

Plesanie neobíde ani Gymnázium Andreja Sládkoviča. V jeho spoločenskej sále v sobotu 16. januára prebehne Ples 2016. V programe nebudú chýbať Gizela Oňová, Kapela ±83, DJ Igor Duschek, tombola a prekvapenie. V cene 30 eur je zahrnutý prípitok, večera, káva, minerálka, víno, dezert a švédske stoly.

MAJK SPIRIT – WHITE SNOW

16. januára 2016 o 21:00, Ministry of Fun

Majk Spirit po vydarenom Black Tour pripravuje úplne nový koncept koncertov a to White Snow, ktorej súčasťou bude aj vlastná živá kapela. A tešiť sa na neho môžete aj v Banskej Bystrici

POTULKY MESTOM: NOVOROČNÉ ZVYKY, TRAJA KRÁLI, HROMNICE A FAŠIANGY

17. januára 2016 o 14:00, Radnica – Cikkerova sieň

Slovensko má krásne tradície, ktoré sa viažu na takmer všetky obdobia v roku. Januárové Potulky mestom budú zasvätené Novoročným zvykom, koledníkom na Troch kráľov, obdobiu Hromníc – ktoré označujú presnú polovicu zimy, či fašiangovým veseliciam.

Čítajte tiež:

Čo zaujímavé sa chystá v Bystrici počas januára? 10 podujatí, o ktorých by ste mali vedieť

Plesovú sezónu si naplno užijeme aj v Bystrici a okolí: Kde môžete zažiť Patejdla a kde sa prezliecť za celebritu?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM